петък, 3 юни 2016 г.

В Силистра започна 25-ият ученически екофорум „Сребърна“


В Младежки дом Силистра бе открит 25-ият ученически екофорум „Сребърна“ с партньорството на РИОСВ Русе  към домакина Обединен детски комплекс Силистра и още – НДК, МОН, Фондация „Еврика“ и др. През първия ден от екофорума в Поддържан резерват „Сребърна“ ще се проведат три практични занимания – екологичната игра „Открий легендата“, забавен урок по орнитология и арт ателие „Пресъздай Сребърна“.

Поздрави към участниците от България и Румъния поднесоха от името на представители на Областна администрация Силистра, от РИО на МОН, от представителството на евродепутата Емил Радев, Общински съвет Силистра, община Силистра, както и от участващите институции от съседна Румъния.

В рамките на форума участват 28 проекта и презентации на различни теми, вкл. от силистренското село Голеш, чиито седмокласници разказват за местните скални пещери. Над 600 са участниците в останалите мероприятия към екофорума – конкурси, изложби и др.


Гайдарски състав от Школа „Великов“ Силистра поздрави участниците в откриването на екофорума. Сред тях бе забелязан и танцьорът Илия Добрев, който живее в Любляна, където тренира и се състезава, дошъл да подкрепи своите приятели и съученици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар