петък, 10 юни 2016 г.

Започна конкурсът " ДЪРВО С КОРЕН 2016” Намери любимото дърво на България!


Кое е любимото дърво на България? На този въпрос ще отговори за седми път екипът на Фондация "ЕкоОбщност" със започващия тази седмица конкурс "Дърво с корен 2016". Досега шест гиганта са печелили титлата, като един от тях - брястът от Сливен - стана и любимо дърво на Европа през 2014 г. в следващото, международно ниво на инициативата – конкурсът „Европейско дърво на годината”.

Как вашето дърво да се включи в надпреварата? Разкажете ни за него! Посетете го, снимайте го и опишете защо го намирате за специално, защо то заслужава да стане любимо дърво на България!

Дървото-победител ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2017” и ще получи диагностика с препоръки за подходящи грижи от Асоциацията на арбористите в България.

Участниците в конкурса ще се състезават в още три категории:

– “Млад природолюбител” – за номинация от деца от 6- до 14-годишна възраст;
– “Вековните дървета говорят” – за вековни дървета от цялата страна;
– "Изборът на експертите" – за дървета, оценени като интересни и ценни от експертите в областта – ботаници, дендролози, лесовъди, арбористи, горски служители и др.

Конкурсът "Дърво с корен 2016” е отворен за участие за всички – деца, възрастни, учители, ученици, институции, фирми, организации или неформални групи от хора.

Не забравяйте да харесате страницата Конкурс „Дърво с корен“ във Фейсбук, където ще публикуваме всички номинации, новости и събития и ще следим развитието му!
Конкурсът „Дърво с корен” на Фондация „ЕкоОбщност” се провежда с подкрепата на „Асоциация на арбористите в България”, комплекс „Косовските къщи”, с. Косово, общ. Асеновград, „Адвенчър нет”, детски научен център „Музейко”National Geographic България иNG Kids България.


Няма коментари:

Публикуване на коментар