вторник, 7 юни 2016 г.

Академик София и Доростол са лидерите в група В от финалите за кадети до 16 години в София след втория ден от груповата фаза

http://bgbasket.com/

Академик София и Доростол са лидерите в група В от финалите за кадети до 16 години в София след втория ден от груповата фаза. Отборите са с по две победи от по два мача до момента. Академик Пловдив и Шумен са с по победа и загуба, а с по две поражения са Видабаскет и Тунджа Ямбол. Утрешните мачове в групата са: Шумен – Академик Пловдив, директният спор за първото място в групата Доростол – Академик София и Видабаскет – Тунджа Ямбол.
 
В първия мач за деня Академик София не срещна абсолютно никакви затруднения срещу Академик Пловдив, побеждавайки с 83-37. Отборът спечели първата част с 21 точки разлика, а на почивката водеше с 36. Така през второто полувреме мачът се доиграваше, а междувременно разликата стана още по-голяма. За победителите Цветомир Чернокожев записа 22 точки и 14 борби, а 14 плюс 5 добави Тодор Симеонов. За пловдивчани Васил Дангалчев регистрира 12 точки и 7 борби.

Сблъсъкът между Тунджа и Доростол, спечелен от силистренци с 49-41, започна с много ниска резултатност и след осем минути игра отборите бяха отбелязали по 6 точки. За сметка на това срещата беше равностойна, а темпото се запази до почивката, когато силистренци водеха с 26-22. В началото на третия период Доростол поведе с двуцифрена преднина за първи път в мача и успя да се задържи напред до края му за 41-29. Малко по малко Тунджа се върна в мача и направи нещата много интересни при 40-43 и около 100 секунди до края. Тимът обаче не успя да вкара важни стрелби до края, а Доростол удържа важната победа. Георги Кирилов записа 14 точки и 11 борби за победителите, а с 12 плюс 5 и 4 асистенции се включи Калоян Димитров. За Тунджа по 11 точки вкараха Николай Михайлов (14 борби) и Александър Матушев (13 борби).

Няма коментари:

Публикуване на коментар