четвъртък, 12 май 2016 г.

Историчка от Тутракан с престижна награда на СБУ

Маргарита Димитрова е носител
на "Специална награда"
в категорията "История и цивилизация"


Преподавателката Маргарита Димитрова "История и цивилизация" спечели престижна награда в 19-ия Национален конкурс "Учител на годината", начело с председател Янка Такева, организиран от Съюза на българските учители, съобщи Михаил Кирязов, лидер на СБУ в област Силистра.


От профила на нейния възпитаник Кристиян Калчев във Фейсбук научаваме и подробности: "Докато получаваше своята награда, на слайд се появи и обръщението й към обществеността: "Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство“ (Овидий)
. Работя съвестно и с желание цели 38 години. Подготвих хиляди млади хора за живота, защото, освен учител, аз бях и класен ръководител. Старах се да им вдъхна любов към България и да бъда максимално полезна на учащите се. Чувствам се богат човек, но не с пари, разбира се, а с любовта и признателността на възпитаниците си. 

България я има от около ХIV века. И пак ще я има. Образовайте се и работете за себе си и за България. Не парите са най-важни на този свят. Вярвам, че България пак ще намери мястото си в Европа като една уважавана, а не презирана страна. Бъдете българи! 

За да се случат тези неща, трябва да сме уверени в себе си, подготвени за предизвикателствата, да не се страхуваме от новото. Да сме толерантни, зачитащи мнението на другите. Това е моята философия и това искам силно да видя в нашето образование!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар