петък, 13 май 2016 г.

Започна хорото на абитуриентските тържества в област СилистраВ навечерието на най-българския празник – 24 май – Ден на славянската писменост и на българската култура, започнаха тържествата в училищата в Силистра и областта във връзка с изпращането на абитуриентите.
 
На празника в ПГСУАУ „Атанас Буров“ – най-голямата професионална гимназия в област Силистра, по покана на директорката Дочка Милушева гостува Елена Томова – заместник областен управител на област Силистра. Заедно със заместник кмета на община Силистра Денка Михайлова представителката на държавната власт участва във връчването на наградите на най-добрите зрелостници – бъдещи банкери, икономисти, застрахователи и специалисти в управленската сфера.
 
Ваня Стойчева от 12б клас, първенец в националната олимпиадата по география и в националния конкурс „Бизнес идея“, е носител на наградата „Златна пара 2016“ на ПГСУАУ „Атанас Буров“. Със „Сребърна пара“ е Станислава Некова от 12а клас – носител на призови места от национални състезания по няколко учебни дисциплини. С „Бронзова пара бе отличена Пламена Господинова от 12б клас – първенец на Фондация „Бест“ по английски език и дебати.
 
През настоящата година 75 са завършващите в дневната и 12 в задочната форми в ПГСУАУ „Атанас Буров“ – в специалности по банково дело, икономическа информатика, както още организация на туризма и свободното време.
 
През седмицата своите абитуриенти изпрати и община Дулово - завършили СОУ "Васил Левски" - най-многочисленото училище в област Силистра, чиито отличници получиха специални медали от кмета на общината д-р Юксел Ахмед, а директорката на училището Йорданка Копринджийска отличи най-добрите абитуриенти.
 
В близките дни предстоят тържества и в други училища в област Силистра - по традиция навръх 24 май своите празници провеждат ПМГ "Св. Климент Охридски", ЕГ "Пейо Яворов" - в Силистра, средните училища в Тутракан, СОУ "Васил Левски" в Главиница, както и в други населени места в областта. По график предстоят тържества и в останалите професионални гимназии и средни общообразователни училища в общините Силистра, Дулово, Тутракан и др. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар