петък, 13 май 2016 г.

Випуск 2016 каза "Сбогом" на ПГМТ "Владимир Комаров" Силистра


Днес, 13.05.1016, бихме за последно училищния звънец за випуск 2016 и изпратихме завършващите по традиционния за ПГМТ "Владимир Комаров" забавен и емоционален начин. Тази година дванадесетокласниците се сбогуваха с училището в двора на гимназията.
В приветственото си слово към абитуриентите директорът инж. П. Георгиева говори за това, че както първият, така и последният учебен ден се посрещат със същия трепет и вълнение от учениците. И добави: “Днес, вие поемате по своя самостоятелен път и всичко е във ваши ръце. Важно е да поемете пътя на доброто, на истината, на съзиданието, на творчеството и непрекъснатата работа за усъвършенстване, защото само това може да ви доведе до успеха на вашите цели.” Тя изрази своята убеденост, че много от зрелостниците ще продължат своето образование във висшите учебни заведения на страната и успешно ще посрещнат предизвикателствата на времето.
За 2016 година специалната награда за отличен успех през целия курс на обучение получи Ренел Февзи.  Бяха връчени награди и на отличниците от випуска: Владислав Филипов, Свилен Денев, Димитър Енев, Онур Ариф, Гюксел Шабан, Иван Ченев, Онур Джелил, Аксел Митат, Красимир Георгиев.
Изключително прочувствено и изпълнено с напътствени слова бе обръщението на класната ръководителка госпожа Теменужка Николова, а вълненията на дванадесетокласниците в този тържествен момент изрази зрелостникът Димитър Енев. Емоционалното обобщение на чувствата на всички абитуриенти: "Разделяме се със своето училище, за да поемем по път на едно добро старо "вчера" към едно съвсем ново неизвестно "утре"...", трогна всички присъстващи.
Награди за отличен успех и изяви в областта на науката, изкуството и спорта получиха и учениците от 8 до 11 клас.  Тържеството завърши с прощаване със знамето и бурни възгласи, скандирания и много смях и сълзи в очите на зрелостници и учители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар