понеделник, 9 май 2016 г.

110 години читалище в село Смилец


 С феерия от цветове и музика бе отбелязана 110 –та годишнина на читалище „Светлина-1906“ в село Смилец. Тържествата са организирани в програма от няколко дни. Те започнаха с парад на добруджански носии, с участието на читалищата от селата Проф. Иширково, Полк. Ламбриново, Сребърна, Ветрен и Българка, които получиха грамота, статуетка и парична сума за участие. 

С много песни, танци и приятелски срещи на самодейци със специалното участие на автентични младоженци в лицето на Никола Романов и Красимира Георгиева бе даден старт на празника. В третият ден от програмата бе срещата на театралите и изпълненията им на скечове от комиците. На четвъртия ден  -Гергьовден, с народна носия - хора и песни, в гергьовския юбилеен концерт участваха певчески групи, които представиха Лазара, Коледа,  обичаи, стари градски песни и др.

Поздравителни адреси и цветя пристигнаха от кмета на община Силистра-д-р Юлиян Найденов с подарък фотоапарат, от Бойко Борисов - министър- председател на Република България, от народния представител Милена Дамянова, и от Тодор Тодоров - областен координатор на ГЕРБ, който подари на самодейците билети за концерта на  Ансамбъл "Тракия" на 8 юни в Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар