вторник, 1 септември 2015 г.

Заключителен концерт на участниците в летните клубове по интереси в Силистра


     В последния ден на август бе проведен заключителният концерт на децата от летните клубове по интереси. Събитието се организира от Община Силистра - Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Залата в Младежкия дом бе препълнена с родители и близки на децата, които дойдоха за да подкрепят финалната инициатива. 
      Заместник-кметът "Хуманитарни дейности" Денка Михайлова, която е председател на Комисията, отбеляза, че големият интерес към клубовете през тази година предизвика разкриване на допълнителни групи. Тя благодари на всички, ангажирани с обучението и забавлението на децата, и сподели, че искрено вярва в успешното продължение на започнатото от децата през това лято и догодина. 
      Със своите забавни танцови и музикални изпълнения настроение внесоха: Детски инструментален оркестър с ръководител Велико Великов; Детски танцов ансамбъл с ръководител Велико Димитров; Вокална студия „Изгряваща звезда” с ръководител Валентин Сарафов ; Артисти от клуб „Приключения”.

      През лято 2015 Община Силистра финансира участие на желаещите момичета и момчета да се включат в клубовете: Приключения, Изгряваща звезда, Приложно изкуство, Стрелба, Тенис, Плуване, Млад скаут, където децата абсолютно безплатно развиха уменията си и спечелиха приятелства за цял живот. Интересът към летните клубове беше много голям и бяха записани повече от 300 участници, сред които бяха не само силистренски момичета и момчета, но и техните връстници, дошли през лятото от други градове в България, от Кипър и Македония, от Гърция и Италия.
       Идеята на МКБППМН успя да срещне децата с интересни личности, да ги запознае със силистренските забележителности и да им даде шанс да спортуват, пеят и развиват творческите си заложби. Младите художници – приложници вложиха творческото си мислене в работа с рециклирани материали и намериха нова форма за старите и наглед непотребни вещи. Програмата на ентусиастите от клуб „Приключения“ включи посещения на знакови за града ни места, срещи с творци и професионалисти в различни области, различни игри и няколко ателиета – кулинарно, фотографско и театрално, които внесоха допълнително разнообразие в заниманията на децата. Лятната програма е финансово обезпечена от Община Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар