четвъртък, 10 септември 2015 г.

Сребърен медал за самодейците от село Зафирово на фестивала в Неделино



        Формация „Младостта е в сърцата ни” и танцова формация „Пъстра китка” към НЧ”Христо Ботев – 1901 г.” с. Зафирово с ръководители Николай Николов и Снежана Николова на 4.09.2015 г. взеха участие в XIV фолклорен фестивал за двугласно пеене и народни песни с международно участие град Неделино. В продължение на три дни от четвърти до шести септември над 3 500 участника показаха специфичността на своя национален фолклор в песни, танци и багри.
        Гости на празника на родопската община бе вицепремиерът и министърът на труда Ивайло Калфин, народните представители Дора Янкова (БСП), Петър Кадиев (АБВ), Поли Карастоянова (Патриотичен фронт), областния управител Недялко Славов и кметът на гр. Неделино Стоян Беширов.
       Петчленно жури в състав: Милчо Василев - председател, Галя Асенова -заместник председател, Никола Величкович - член, Дияна Иванова - член, Радка Братанова - член, след като обсъди оценките на отделните изпълнения присъди второ място и сребърен медал за двата състава при НЧ „Христо Ботев-1901 г.” с. Зафирово.
      Журито също така констатира, че тази година изданието на фестивала е на по високо художествено равнище, многочислен, с участие на самодейци от отдалечени райони на България и много задгранични участници.
    На втория ден от престоя ни в Златоград от самия хотел беше организирана екскурзия до Гърция (Кавала, Керамоти и остров Тасос), част от самодейците посетиха Гърция, а тези които не пожелаха се насладиха на забележителностите на Златоград.
      На тръгване от Златоград беше организирана екскурзия от читалището, посетихме Кръстова гора и Бачковски манастир, където всеки от нас запали свещичка за здраве.
   Читалищното ръководство благодари на всички самодейци, на ръководителите Николай Николов и Снежана Николова за спонсорството на ЗК „Атила Зафиров” с председател Петко Петков, „Фондация Христофор Бунарджиев” гр. Стара Загора представлявана от Христофор Бунарджиев, ЕТ „Агроекспрес” гр. Силистра с управител Стоян Коцев и „Траян” ООД с управител Петър Иванов, на агитката привърженици, която беше дошла с нас и през цялото време ни подкрепеше и аплодираше, на управителката Сладунка Башева на хотелски комплекс „Еди” за хубавото посрещане и не на последно място за водача на автобуса Мирослав Маринов от гр. Русе за прекрасното и весело пътуване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар