вторник, 20 май 2014 г.

БСП препоръчва да спрем да говорим за миналото, а да заложим перспективи в бъдещето



В нови двадесет населени места в област Силистра, продължи застъпническата кампания на БСП в полза на кандидатите за евродепутати от Коалиция за България. В срещите се включиха активисти от Областния и от общинските съвети на БСП, вкл. Вяра Емилова – председател на партията и зам. областен управител, нейните заместници Георги Кирилов – зам. председател на ОбС-Силистра, Надежда Бобчева – ръководител на групата съветници, Светлана Великова – общински съветник и главен секретар на ОА-Силистра. В техните изяви изрично се подчертава необходимостта от гласуване на изборите за ЕП, защото все повече там се кове националната политика на всяка от страните, членки на ЕС. При това за пръв път от десетина и повече години има възможност европейската левица да надделее над десницата и да предвиди повече внимание за хората, вместо за банките, монополите и едрия бизнес, както е в момента под диктовката на Европейската народна партия, заедно с ГЕРБ от българска страна.
 Тези моменти бяха посочени като важни и лично от Сергей Станишев – председател на БСП, президент на Партията на европейските социалисти и водач на листа на Коалиция за България, по време на еднодневното му посещение в област Силистра – в Ситово, Сребърна и Силистра. Както е известно, той бе гост на тържеството за 120-ата година социалистическата партия в Крайдунавска Добруджа.
        „Трябва да престанем да говорим за миналото, когато в Силистра е имало много работни места и действащи заводи, и да се обърнем към бъдещето, за да продължим започнатото възстановяване на държавността в България, благодарение на правителството на Пламен Орешарски”, каза Емилова на присъстващите членове и симпатизанти на БСП. Разяснени бяха и правилата за гласуване в общата бюлетина. Споменато бе, че не за първи път българите могат да се възползват от преференциите, които могат да дадат на своите фаворити в листите.
Срещите на кандидатите на Коалиция за България продължават с гостуване на Достена Лаверн, журналист и  преподавател във Франция, на която на 21 май й предстои среща с представители на образователната и културната сфери от 18.00 в Художествената галерия, както и с управленски кадри от предишни години. Закриването на кампанията е на 23 май от 18 часа в района на ДАП в Силистра, където на голям екран членовете и симпатизантите на левицата ще могат да гледат „на живо“ от Стара Загора финалния концерт, организиран от НС на БСП и националния предизборен щаб на Коалиция за България.


   Пресцентър на БСП - Силистра

Няма коментари:

Публикуване на коментар