четвъртък, 8 май 2014 г.

"Златното магаре" се завръща в Дулово


       Предстои десетото юбилейно издание на карнавала „Златното магаре” в Дулово. Навръх празника на град Дулово -14 май, ще се проведе десетото юбилейно издание на атрактивната проява. В празничната програма събитието е планирано за ранния следобед -15:00 часа на площад „Единство” в Дулово. Дуловският карнавалсе провежда от 1970 до 1988 година. Със своите девет издания той се явява неразделна част от майските културни тържества „Дни на моя град”. И тази година организаторите – Община Дулово и НЧ „Н. Й. Вапцаров - 1895 " и Инициативен комитет, очакват участници от всички възрасти, без ограничения на числеността. Съгласно регламента на фестивала, формите за изява са колективна и индивидуална, като за индивидуална форма се счита участие от един до трима души включително.



       Редът на изява е по преценка на организаторите. Участието може да е само дефилиране или и с изпълнение пред сцена, което да е в рамките от 3 до 5 минути. Карнавалът има конкурсен характер. Елементи, според които се оценява участието са: ефектно и атрактивно дефилиране; хумористично представяне на актуални моменти от ежедневието; политическа сатира; артистичност на изпълнението; ефектност и оригиналност на костюми и маски. 

        Осигурен е и награден фонд. За колективно участие: 2 х I място - 200 лв., златен медал и грамота; 2 х II място - 150 лв., сребърен медал и грамота; 2 х III място - 100 лв., бронзов медал и грамота; За индивидуално участие: 2 х I място - 80 лв., златен медал и грамота; 2 х II място - 60 лв., сребърен медал и грамота; 2 х III място - 40 лв., бронзов медал и грамота. Журито си запазва правото за поощрителни предметни и парични награди. Инициативният комитет приканва всички жители и гости на община Дулово да се включат в завладяващата магия на карнавала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар