сряда, 7 май 2014 г.

Десант на кандидати на Реформаторския блок в Силистра




           В Силистра първи в настоящата предизборна кампания срещи с избиратели имаха някои от представителите на листата на Реформаторския блок, начело с водача Меглена Кунева, заедно с Божидар Лукарски, председател на СДС, Радан Кънев ,лидер на ДСБ, Ива Йорданова, председател на КС на ДБГ, Корман Исмаилов, председател на НПСД и др.
Какво заяви за медиите Меглена Кунева: „С 13,5 милиарда трябваше да има повече работни места създадени. За област Силистра най-важно е развитието на селското стопанство и използването на река Дунав. Изоставаме със земеделието, но не трябва да се тюхкаме, а да направим необходимото. Повече пари трябва да се вложат в животновъдството, като така се създадат семейни ферми., оттам препитание и заетост. Това е нова форма за образование.
Река Дунав най-важната река в Европа. Тя свързва народи и икономики. Не е естествено държави и градове край Дунава да са бедни. Трябва да се разберем със съседа си Румъния по отношение на фериботи и мостове. Ситуацията е абсурдна. Имаме нужда от двустранна политика в рамките на ЕС. Трябва се радваме на успеха на съседа и той на нашия. Дунавската стратегия няма отчетлив успех засега, който да бъде почувстван еднакво в различните страни. 
Необходимо е да теглим чертата и да заявим – това стана, защото, това не се случи, защото…Правим корекции и проблеми, за да продължим напред. „Изравняване“, това е на практика „преводът“ на названието „кохезионен фонд“. По отношението цената на газта, изключително важно е да се спазарим „на едро“, в Европа, за да стане разпределението поравно, защото в България пазарът е малък и цената става висока, когато разпределяме сами“. И още от Меглена Кунева: „Това, което предлагам, ако хората ме подкрепят, е Европейски енергиен съюз - за 30 % по-ниски сметки в България за потребители и индустрия за газ и ток, и всяко евро, което се дава от Европа, да се знае точно колко работни места носи”
„Време е за нова България“ е едно от посланията на Реформаторския блок, защото правото и възможността за избор са най-ценната придобивка, която получихме през последните 25 години. Днес е отново време за избор: партиите и гражданите от Реформаторския блок са се обединили, за да защитят демокрацията и да положат основите на нова България.
Какво говорят посланията на представителите на отделните партии в листата на Реформаторския блок? „Държавата трябва да помага на бедните, а не на богатите“ (Радан Кънев, председател на ДСБ). „Реформаторският блок е съюз на патриоти и демократи“ (Николай Ненчев, председател на БЗНС). „Готови сме да дадем сигурност и спокойствие на България“ (Божидар Лукарски, председател на СДС). „Защо Реформаторският блок – за дадем отговор на въпроса „А сега накъде?“ (Корман Исмаилов, председател на НПСД). „Само заедно можем да защитим българския интерес в Европа“ (Меглена Кунева). „Целта е европейски доходи и сигурност за българските граждани“ (Светослав Малинов).


  Радан Кънев формулира като важно послание от Силистра, че политиката е обединение. „Реформаторският блок е обединение, той е в името на Европа и в един смесен район това е много важно послание за нас, като не мога да скрия, ще използвам тежка дума, отвращението си от разделението, което БСП насажда в българското общество в тази предизборна кампания с тесногръди предизборни цели”, каза Кънев.
Кандидатите на Реформаторския блок участваха в Деня на храбростта на ритуалите в мемориала край военното гробище в село Шуменци, изградено в памет на загиналите в битката на Добруджанския фронт при Тутракан през 1916 г. По инициатива на местния предизборен щаб те пуснаха в река Дунав 8 бутилки с послания, кореспондиращи с предизборните обещания на Реформаторския блок.
Кандидатите за евродепутати на Реформаторския блок бяха на водосвет в силистренския катедрален храм „Св. Св. Апостоли Петър и Павел”, осветиха автобуса, с който са на обиколка в страната, и се срещнаха с граждани на Силистра. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар