неделя, 23 март 2014 г.

Възпяваме певеца Георги Жеков с конкурс на негово име в Айдемир

       За пръв път тази пролет на 11 май село Айдемир ще бъде домакин на Националния фестивал “С песните на Георги Жеков“. Организатори на фестивала, който ще е с конкурсен характер, са Община Силистра, кметство Айдемир и НЧ “Родолюбие- 2006“ в с. Айдемир. Събитието ще събере на една сцена индивидуални изпълнители на песните на Георги Жеков от три възрастови групи. В първата  група ще са певците до 14 години, във втора група ще се изявяват изпълнители на възраст от 15 до 20 години, а в третата -  участниците ще са над 20 години. Проявата ще бъде журирана от изявени фолклорни изпълнители.
        Във всички възрастови групи ще бъдат присъдени парични награди, както следва: първа, втора и трета, осигурени от организаторите. За най-добра интерпретация на песен на Георги Жеков ще бъде връчен ПРИЗ на името на именития народен добруджански певец и в трите категории.
        Желаещите да участват могат да изпратят заявка до 01.05.2014г./четвъртък/ на адрес: 7538с. Айдемир , Община Силистра ул. "София“ № 82 - Кметство Айдемир за г-жа Иванка Радулова или на e-mailkm_аdemir@abv.bg. 
         Конкурсът в Айдемир е третият с подобно съдържание в област Силистра, след тези в Калипетрово - "С песните на Васила Вълчева" и в село Алеково - "С песните на Димитрина Кунева".





Няма коментари:

Публикуване на коментар