четвъртък, 13 март 2014 г.

ЗА 51-И ПЪТ ПМГТ „ВЛАДИМИР КОМАРОВ“ – ГР. СИЛИСТРА ПРАЗНУВА ПАТРОНЕН ПРАЗНИК



ПМГТ „Владимир Комаров“ – гр. Силистра за 51-и път в своята история празнува своя патронен празник. В него участват неговите възпитаници в различните форми на обучение: общо 401 души, от които 208 са в редовната форма, 168 са в задочната, т.е. в изнесеното обучени ев селата Черник, Чернолик, Искра и Брадвари. В училището има и 25 души на самостоятелен режим на обучение.
„Гимназията има новозакупен  21-местен автобус, с който обслужва дейностите си, и най-вече посещенията на предприятия за провеждане на практика в реални условия“, съобщи директорът й Петранка Георгиева. Придобивката е резултат от проекта към МОН на тема „Модернизация на системата на професионалното образование и обучение“. За втора поредна година ученици от гимназията, представители на специалността „Компютърна техника и технологии“, в град Берлин, Германия. Възможността е благодарение на проекта „Леонардо“.
Регионалният литературен конкурс с новото си име „Имам бъдеще“ е дело на МГМТ, както и фотоконкурсът с помощта на РИО на МОН. В патронния празник на училището са включени състезанието „Моята професия“ и финалите по футбол.
„Патронният празник на една от най-елитните гимназии в Силистра е поредният повод за равносметка и за обявяване на обществото на намеренията на ръководството на училището за изпълняване на държавната политика в сферата на професионалното образование.  На добър час на възпитаниците на училището с 51-годишна традиция, чийто патрон е човек, летял в Космоса, за да изпълни мечтата и да докосне  звездите от името на цялото човечество!“, се казва в поздрава до училището от страна на областния управител Насуф Насуф.
Наскоро във форума „Властта, образованието и бизнесът в дискусия за професионалното обучение в Силистра“, проведен по инициатива на Областна администрация – Силистра директорът на гимназията Петранка Георгиева заяви: „В момента имаме два профила – компютърна техника и технологии, и автотранспортна техника, но единият от тях може да не остане занапред. В 50-годишната история на училището сме имали обучение по 6 професионални направления и по повече от 16 професии. Разполагаме с огромна материална база, вкл. машини с цифрово-програмно управление, за опазването на която имаме затруднения. Поставяме като проблем дублирането  на паралелки в различни гимназии – например в сферата на различните подразделения информационните технологии“.






Няма коментари:

Публикуване на коментар