четвъртък, 13 март 2014 г.

В Силистра учредиха структура на ПП „България без цензура“


         Учредително събрание на общинската структура на „България без цензура“ бе проведено на 12 март в залата на Младежкия дом в Силистра. В него участваха около 100 души. За председател на местната структура в духа на март месец бе избрана дама, Катя Петрова, по професия счетоводител. Тя ще има двама заместници – бизнесменът  Орлин Явашев и застрахователката Теодора Сурова. Кандидатите на новосъздадената партия се проверяват по различни линии. Те трябва да сас чисто съдебно и политическо минало.
         На учредителното събрание присъстваха Росен Петров, заместник председател на „България без цензура“, и Верка Божкова, заместник главен секретар. „Предстои ни тежко сражение тук, регионът е особен. Очаква ни битка с триглавата ламя. Имаме застъпници и ще имаме партия, но всичко е във вашите ръце. Ако минем евроизборите добре, ще има и парламентарни. Вие сами ще изберете кой да ви бъде депутат. Това е нов подход. Ние решихме местната структура сама да издигне депутата си и да носи отговорност, ако нещо се обърка. Това е демокрацията.“ Петров агитира присъстващите да заложат на работа по системата „от човек на човек“. Очаква се до края нам. март членовете на „България без цензура“ да достигнат 25 000 души в цялата страна.
 „Нашата партия освен за това, че съединението прави силата, е и за това, че трябва да се върне държавността в България. И на мен ми е обидно за държавата, предполагам и на Вас, да живеете в такава държава. Държава, която не се интересува от своите граждани, държава, която, когато тръгнеш да правиш бизнес, те спъва, вместо да ти помага. Държава, която сякаш е срещу теб и ражда великата фраза: „Аз обичам страната си, но не обичам държавата си.“ А всъщност държавата – това сме ние. Победата, която искаме ние, е за народа и за България“, сподели Росен Петров пред журналисти.
Европарламентът разпознал ПП „България без цензура“ още преди тя да се е явила на избори, научаваме от сайта на в. „Труд“.  Партии от ЕП вече търсят контакти и съвместна дейност с най-младата формация у нас, припознавайки в нея един от основните победители на предстоящия евровот, пише в личния си блог Николай Бареков, лидер на „България без цензура“.

Първа изпрати покана за среща групата на Европейските консерватори и реформатори. „Забелязахме с интерес появата и еволюцията на Вашата политическа партия „България без цензура“. Ние вярваме, че има значителен брой допирни точки измежду политиките, за които се бори Вашата партия и тези на Групата на ЕКР. Във връзка с това, ние бихме искали да Ви поканим на открит диалог с нас за развиване на стабилни отношения между „България без цензура“, нашата политическа група и националните партии, които са свързани с нас“, пише в официалното писмо до лидера на ББЦ Николай Бареков, подписано от Франк Барет, Генерален секретар на групата на ЕКР в ЕП. Той кани представители на „България без цензура“ на среща с депутати от парламентарната група в Брюксел. Декларира дори готовност да изпрати свои емисари за разговори в София.

ПП „България без цензура“ приема като комплимент отправената покана, въпреки че все още е рано партията да определи своето място в Европейския парламент.




Няма коментари:

Публикуване на коментар