сряда, 18 април 2018 г.

Ротариански пролетен бал за чиста вода в силистренско училище

Силистренският Ротари клуб с президент 2017-2018 Павлин Иванов е пред поредната си изява с участието на своите членове, както още на местни благодетели и на гости от клубовете в Добрич, Балчик, Тутракан и др. съседни градове. Закупуване и монтиране на инсталация за пречистване на питейна вода в едно от силистренските основни училища е идеята за кауза на ротарианците, каквито проекти вече са реализирани и в други общини в страната отново по идея на клубовете в тях.
Проектът е пилотен, но е възможно за в бъдеще да бъдат търсени средства и от други източници, за да има той своето продължение и в повече училища. Засега е намерен контакт с ОУ „Иван Вазов”, чийто директор Александър Кононов е приел поканата за лично участие в културната проява с благотворителен характер.
От 2005 г. насам РК Силистра провежда коледни и великденски, а през последните години – пролетни, балове, центрирани около различни каузи, свързани винаги със социалното, просветното, спортното и културното дело. Предишните два проекта, чието довършване предстои: изпълнение на проект на община Силистра за облагородяване на пространство между блоковете по ул. „Сан Стефано”/„Ген. Колев” и изработка с монтаж на 8 соларни светещи знака (пред училища и в близост до учебни заведения), предупреждаващи за пешеходни пътеки.
Ротари балът е отворен за всички желаещи срещу куверт. Организаторите предлагат за доброто настроение музикално-танцова програма, ди-джей Мистър Христов, томбола и др. забавни номера (с представители на ДГ Нарцис” и Китарен клуб Акустик”, чиято международна изява преди месец бе спонсорирана частично от РК Силистра). Почетният гражданин на Силистра Стоян Дечев също е предвиден да покаже инструментален майсторлък след еуфорията от проведения наскоро юбилеен концерт по случай предстоящия си 75-и рожден ден. 
Не е изключено гвоздей в програмата да стане и британец с рок-изпълнения. Напоследък местните ротарианци участваха в няколко подобни прояви в Русе, Поморие, Варна, Добрич и др. градове, където предадоха своя опит и почерпиха от опита на ротарианци с повече стаж. 

1 коментар:

  1. Добър ден, аз съм Йозеф Люис, заемодател на частни заеми, който дава заем на физически лица, компании и държавни институции при нисък лихвен процент от 2%. Знаем, че има много семейства, които живеят на заплата, за да платят чекове, и други, които не могат да се погрижат за финансовите си задължения и затова сме тук за финансово възстановяване.

    Ние предлагаме широк спектър от финансови услуги, които включват: Бизнес планиране, Финанси за развитие и развитие, Имоти и ипотеки, Кредити за консолидиране на дълга, Бизнес кредити, Лични заеми, Рефинансиране на къщи, Хотелски кредити, студентски заеми и др. ако се интересувате от заем и нямате измами ..

    Имейл: progresiveloan@yahoo.com
    Текст / повикване: +1 (603) 786-7565 благодаря




    ОтговорИзтриване