четвъртък, 19 април 2018 г.

Актриса легенда и депутат професор представят книгите си в Силистра



В един и същи ден - 23 април, по едно и също време - 18 ч., но на различни места в Силистра двама известни българи представят книгите си. В  Художествената галерия "Добър вечер, столетие мое" е повод за среда с легендарната българска сатирична актриса Стоянка Мутафова, а в синия салон на х-л "Данубе" гостува депутатът проф. Иво Христов с творбата си "Пред пепелището на нестаналото българско общество"

За книгата на Мутафова четем:ворбата представя живота на великата българска актриса - бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти и с много предизвикателства и успехи, представен в цялата си пъстрота. Любимата актриса на поколения българи  с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите ѝ са своеобразна галерия на нейното столетие - родена през 1922 година, тя и до днес продължава да играе на театралната сцена и да прави турнета".З

За книгата на професора научаваме: "Отминалите няколко години ни поднесоха поредната сцена на българския "преход": наблюдавахме още една "революция", наречена борба с олигархията и смяна на "системата", в която една част от господстващата върхушка, временно загубила властта, впрегна присъдружната си медийна, политическа, икономическа и криминална прислуга за борба с другата олигархическа разцветка, като за целта бяха мобилизирани и хвърлени като площадно пушечно месо жертвите на олигархията, искрено убедени, че действително им е дадена историческата дума и шанс за действие. 

И още: "...безразборно търсене на изход "искаме нови избори, нов парламент, друго правителство, намаляване на депутатите, увеличаване на "гражданския" контрол; да ги заменим с "народа"; да сменим тази избирателна система с онази, този с онзи, да отменим парламентаризма, да го заменим с пряка демокрация; партиите са негодни, да ги заменим с "личности"; трябва да се смени "системата", не знаем с коя, но трябва; не ви признаваме "прехода", искаме друг "преход". Не, вече е късно: шлюзовете на историята се затварят".

3 коментара:

  1. Стоянка Мутафова ЛИЧНО ще предсавя книгата си?

    ОтговорИзтриване
  2. Мнооооооооого тъпо! Вече няколко пъти културни събития се засичат.

    ОтговорИзтриване
  3. Добър ден, аз съм Йозеф Люис, заемодател на частни заеми, който дава заем на физически лица, компании и държавни институции при нисък лихвен процент от 2%. Знаем, че има много семейства, които живеят на заплата, за да платят чекове, и други, които не могат да се погрижат за финансовите си задължения и затова сме тук за финансово възстановяване.

    Ние предлагаме широк спектър от финансови услуги, които включват: Бизнес планиране, Финанси за развитие и развитие, Имоти и ипотеки, Кредити за консолидиране на дълга, Бизнес кредити, Лични заеми, Рефинансиране на къщи, Хотелски кредити, студентски заеми и др. ако се интересувате от заем и нямате измами ..

    Имейл: progresiveloan@yahoo.com
    Текст / повикване: +1 (603) 786-7565 благодаря




    ОтговорИзтриване