четвъртък, 8 март 2018 г.

Шестима художници от Силистра с мини изложба


Обща мини изложба в едно от крилата на първия етаж на ХГ Силистра с творби на шестима художници от Силистра е поредната изява на местното творческо братство. Сред тях отново блясват богатите на багри и символика  картини на художника Йордан Маринов (Светла му памет!), основател на Група на СБХ през 1965 г.; своя стил показва живописецът Георги Куртев, който е доайен на художниците от крайдунавския град; все по-разбираем и отчетлив в творбите си е живописецът Коста Дончев; графикът Димитър Кулев - председател на Групата на СБХ, този път изненадва с необичайна цветност; директорът на галерията Йордан Колев напомня за непреходното си майсторство както с малки пластики, така с живописен акварел и с рисунки на голи тела; своето творческо присъствие заявява успешно и живописецът Стефан Пенчев.

„Ние, художниците на Силистра, обичаме дунавските изгреви и залези, реката, своя древен град. Имаме вдъхновение за още нови, несътворени картини”, сподели Йордан Колев при откриването на изложбата, предшествана само ден по рано от друга изложба - на жени художнички, повечето от които не са от Силистра.

В своя профил във Фейсбук Цветана Игнатова - директор на дирекция в Общинска администрация Силистра, сподели: Има нещо фино, родно и специално в посланията на художниците, дълбоко свързани със Силистра и Добруджа”. Областният управител Ивелин Статев и този път изпрати своето послание до участниците в поредния версинаж със специален поздравителен адрес.



Няма коментари:

Публикуване на коментар