вторник, 26 септември 2017 г.

Свещеник проведе „мамалига парти” за две юбилейни годишнини

В двора на къщата си в село Шуменци местният православен свещеник отец Михаил от Русенска епархия проведе, заедно със съпругата си Калина Михайлова - учител по професия - в момента кмет на тутраканското село, специално „мамалига парти” за членове на местния пенсионерски клуб, в който общуват както мирянки към местния храм Св. Георги”, така и друговерки.

За празника си - 60-годишен рожден ден и 20 години служба на Вярата, отецът, завършил семинария преди 20 години, „разпъна” големи и малки пънове за маса и столчета, за да се почувстват гостенките му удобно. Сам забърка в дълбок чувен мамалига на открит огън, поднесена със сирене и маджун, и почерпи с ликьор всички присъстващи. Те пък го уважиха със скромен, но дарен от сърце подарък, пяха му и На многая лета”, една песен, с която от векове се пожелават дълги години живот и благополучие.

Преди двадесет лета завършилият дърводелство добруджанец е ръкоположен за свещеник и е пратен от настоящия Негово Светейшество патриарх Неофит, тогавашен владика на Доростоло-Червенска епархия с център Русе, първо да служи в продължение на 7 години в друго село, преди да се прибере в Шуменци, за да бъде на разположение на християните от района. По предварителна информация предстои свещеникът да проведе по атрактивен начин и юбилея си, на който всички гости ще бъдат в народни носии.





Няма коментари:

Публикуване на коментар