понеделник, 4 септември 2017 г.

Без силистренски тим в трета аматьорска футболна лига

Футболният отбор на ФК Доростол 2013 се отказа от участие в Североизточната Трета аматьорска лига, тъй като е разпуснат от ръководството на клуба с президент Светлин Стефанов. Причината е в липсата на финансови средства за издръжката на силистренския клуб. 

Уточнение: първенството започна през август и първите мачове на отбора бяха отложени, тъй като Доростол” не изигра нито един двубой от началото на програмата. Така в групата остават само 11 тима и в края на сезона няма да има изпадащи. Отбор от Силистра няма да има и в Областното футболно първенство. 

Може би за първи път от над 70 години в крайдунавския град няма да има представителен мъжки отбор. (По Кворум Силистра).  А са били години, когато област Силистра е била представена с три отбора на третото футболно ниво в Североизтока. Междувременно стана ясно, че е регистриран нов ФК Доростол-Силистра, който ще развива футбола сред подрастващите. Впрочем, футбол има и в паралелките на Спортно училище Дръстър Силистра. 

Известна е програмата за първенствата и в двете групи с общо 22 отбора, като най-много - 
10, са от община Дулово, по 3 са от общините Силистра и Ситово, 2 от община Тутракан, по един от общините Алфатар, Главиница и Кайнарджа) в областното първенство на област Силистра. В Източната група, където мачовете вече започнаха, са отборите на ФК Вихър с. Любен,  Йълдъръм” с. Яребица, ФК Лудогорец-2011 с. Паисиево, ФК Чернолик” с. Чернолик, ФК Галактика” с. Черник, ФК Светкавица с. Поройно, ФК Орлите с. Секулово, ФК Червена звезда гр. Дулово ФК Победа-2009 с. Вокил, ФК Правда-1944 с. Правда, ФК Релакс” с. Овен, ФК Вихър с. Боил. 

В Западната група , където първите мачове са на 9 септември, играят отборите на: ФК Добруджанец-2005” град Алфатар, ФК Добруджа” с. Искра, ФК Добруджа” с. Ситово,   ФК Трансмариска” гр. Тутракан, ФК Айдемир” с. Айдемир, ФК Раковски-2005” с. Калипетрово, ФК Ботев-1936” с. Иширково, ФК Спортист” с. Кайнарджа,     ФК Левски-96” гр. Главиница, ФК Заря - 2006” с. Цар Самуил.



Няма коментари:

Публикуване на коментар