неделя, 8 ноември 2015 г.

Пъстра добруджанска трапеза в Ламбриново

       


         В силистренското село Ламбриново се проведе второто издание на кулинарния фестивал „Пъстра добруджанска трапеза”, дело на местното едноименно читалище и на община Силистра. Фестивалът е част от областния културен календар, основание за областния управител Стоян Бонев да отправи поздравителен адрес до организаторите и до участниците – от селата Полк. Ламбриново и Смилец, и от Айдемир – кв. Деленки. Гости от Русенски университет „Ангел Кънчев” с представител на Исландия, както и общинският съветник Стоянка Дойчева, жител на селото, допълниха групата на участниците в празника.

         Събитието бе уважено от председателя на Общински съвет Силистра д-р Мария Димитрова, от зам. кмета по хуманитарни дейности Денка Михайлова и от началника на отдел „Култура” Цветана Игнатова. Фестивалът бе открит от Николинка Гълъбинова – секретар на НЧ „Ламбриново 2013”, а в програмата песни и танци изпълниха ламбриновки и съседките им смилечанки.

Заедно те представиха трапеза, съдържаща най-интересните и вкусни гозби на алмалийци, т.е. на преселниците, възвърнали се към майката родина България, благодарение на Крайовския договор, на чиято 75-ата година бе посветено мероприятието. Изложба от снимки представи миналото на селото, едно от най-малките в общината, в което понастоящем живеят около стотина души начело с кметския наместник Ангел Желев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар