неделя, 17 август 2014 г.

Възстановеният ФК "Доростол 2013" се върна във "В" група със загуба - 0:2 срещу ФК "Светкавица"


        В дъждовния неделен ден в Силистра на стадион Луи Айер се изигра мачът от първия кръг на „В“ Североизточна аматьорска футболна група между отборите на Доростол 2013 и Светкавица. Около 200 верни фенове на футбола в Силистра отделиха от своето време за почивка за да уважат завръщането на Доростол 2013 обратно на сцената на родния футбол. Минути преди началото на първия съдийски сигнал 20-ина ултраси от Фен клуба на Доростол 2013 навлязоха на стадиона и заеха своите традиционни места, които пустееха през последните няколко години. Разпънатите знамена, хвърлените димки и непрестанната подкрепа по време на целия двубой от грамогласните фенове идваше да покаже, че любовта към футбола в Силистра не е изчезнала, а напротив сякаш се възражда наново като феникс от пепелта или по-скоро от факлите, които феновете запалиха за добре дошли…
    Двата отбора започнаха двубоя предпазливо предвид изливащия се дъжд и с оглед на това да не се дадат ранни жертви от гледна точка на контузии. Постепенно гостите наложиха някакво териториално превъзходство, но добре балансираната защита на домакините от Доростол 2013 отблъскваше атаките на гостите от Търговище. В 8-та минута гостите имаха шанс да отбележат, но централният нападател на Светкавица се засуети и пропусна да изненада защитата на домакините. В 12-ата минута при едно единоборство в центъра на терена ветерана и играещ треньор в редиците на Доростол 2013 Даниел Георгиев-Дънди влезе малко по грубо в краката на състезател от Светкавица и получи жълт картон от свирилия отлично главен съдия. Атаките на гостите продължаваха, но се рушаха в самия завършек и не можаха да открият резултата до 42-та минута, когато най-после успяха да матират сигурната до този момент защита на силистренци. Веднага след това попадение домакините можеха да възстановят равенството, но липсата на опит у младите нападатели от дунавския град попречи резултатът да бъде изравнен на полувремето.
Сн. СТАКИ Моделс
      Второто полувреме бе явно продължение на случващото се преди почивката. Гостите, чиито състезатели играха със самочувствие, правеха грешка след грешка пред вратата на Доростол 2013, и публиката остана с убеждението, че гостите трябва да поработят доста в нападение, след като младите защитници на домакините успяваха да разрушат всяка една тяхна атака. Така се стигна до 80-та минута, когато след грешка на вратаря на домакните Иванов, нападател на гостите се пребори и успя да довкара тежката и мокра топка за втори път във вратата на Доростол – 0:2. И като повторение на събитията от първото полувреме веднага след гола, един от младите нападатели на домакините от Силистра за пореден път се засуети пред вратата на гостите и не успя да вкара подарена топка, оставайки очи в очи с вратаря на гостите.
   „Знаехме, че няма да ни е лесно в Силистра, а отделно и тежкият терен попречи да разкрием нашия потенциал. Мога само да кажа, че съставът на Доростол 2013  много ни изненада, и съм на мнение, че много отбори ще берат ядове на Луи Айер. Пожелавам на треньорското ръководство и на целия отбор успех през сезона.“ заяви след мача за SILISTRA.CC старши треньорът на Светкавица.
         Ние остава само да поздравим младия отбор на Доростол 2013 и да подкрепим момчетата – видя се, че не се уплашиха и се бориха до края на двубоя.
SILISTRA.CC

Няма коментари:

Публикуване на коментар