понеделник, 18 август 2014 г.

РИК Силистра заработи без почивен ден



18/8/2014

          Първа пресконференция проведе в Областна администрация Силистра Районната избирателна комисия за изборите на 43-то Народно събрание на 5 октомври. Областният управител Насуф Насуф представи комисията с председател Теодора Тодорова от квотата на ГЕРБ. Заместник-председатели са Ванушка Георгиева от ПП „Атака“ и Розалина Скорчелиева от Коалиция за България. Секретар е Вилдан Мемиш от ДПС.
          Най-важните факти и събития от изявлението на г-жа Тодорова от името на РИК: комисията започна работа на 15 август след назначението от ЦИК и ще работи всеки ден от 9 до 17 ч., а в дните за регистрации – при удължено работно време, без почивен ден. От 18 август до 25 август е срокът за регистрация на независими кандидати. До 20 август е регистрацията на партии и коалиции в ЦИК за участие в изборите. От 21 август до 18 ч. на 2 септември РИК ще приема листите с кандидати за народни представители, както и независимите кандидати. 
      До 17 ч. на 18 август кметовете на общини ще трябва да посочат местата, където ще бъдат поставени списъците с избиратели. В момента ГРАО изчиства списъците, за да ги предложи в окончателен вид. Предстои обучение на СИК-овете. "Платеният вот ще затихва и тези ще са първите избори, в които това ще се усети. Опитът показа, че с платен вот не се удължава управлението, нито се гарантира качеството му, както и качеството на законотворчеството“, заяви Теодора Тодорова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар