четвъртък, 21 август 2014 г.

Оцеляване по Дунав чрез ТИД

                  

В заседателната зала на община Силистра бе представена най-новата книга на доц. д-р Людмил Георгиев - „SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав“. Организатори на събитието са РБ „Партений Павлович“ и отдел „Култура“- Дирекция „Хуманитарни дейности“ към Община Силистра. Цветана Игнатова, началник отдел „Култура“, връчи на автор поздравителен адрес и посребрена монета с герба на община Силистра от името на кмета д-р Юлиян Найденов.
Книгата е сбор от материали от личния архив на автора, събиран повече от 20 години.  Пътепис за цялостното пътуване (над 2 500 км) се публикува за пръв път в близо шестдесетгодишната история на регатата. Описаните преживявания са илюстрирани с около 300 авторски фотографии, зареждащи с позитивизъм и желание за впускане в непознатото.
Основен мотив за пътепис за най-голямата в света организирана гребна регата по река, известна като ТИД (Tour International Danubien), е популяризацията на тази международна проява и привличането на нови участници с авантюристичен дух. Авторът сподели множество впечатления от начина на живот по време на тези 77 дни по Дунав, за трудностите и веселите моменти, които съпътстват участниците  в регатата. По време на презентацията бяха показани и откъси от авторски филм, сниман по време на едно от пътуванията по река Дунав.
Доц. д-р Георгиев има издадени 7 самостоятелни книги (сборници с разкази и новели на полицейско-криминална тематика, за ТИД, както и два романа). Съавтор е в  други 8 книги. Значителна част от творбите му – разкази, новели и романи, са печелили престижни литературни конкурси. Неговите романи „Обречените“ и „Мръсна задача“ са номинирани за най-добри полицейски романи от български автор. По тях той е създал и литературни сценарии. През 2011 г. доц. Георгиев става основател и на най-новата поредица за детски образователни игри с професионална насоченост „Стани най-добрият“ и е техен автор и съавтор.
Авторът и неговият издател  Делян Илиев, управителят на издателство „Атеа“, подариха на РБ „Партений Павлович“ в лицето на директора й Даниела Недялкова няколко книги и детски образователни игри.



Няма коментари:

Публикуване на коментар