сряда, 1 май 2013 г.

Яне Янев в Силистра: РЗС подготвя антикризисен закон за най-бедните райони в България




„Законодателната активност на РЗС в новия парламент ще започне с антикризисен закон за най-бедните райони в България, сред които са Видин и Силистра”, заяви пред представителите на медиите в крайдунавския град лидерът на партията Яне Янев. Той дойде да подкрепи лично Иван Иванов, водач на листата в 20-и МИР – Силистра за парламентарните избори през 2013 г. Законът предвижда конкретни действия „за общините на доизживяване”. Състав от читалището в град Алфатар се представи пред госта със своя атрактивна програма.
         Какви други послания в афористичен стил отправи г-н Янев към добруджанци:
         „Обиколката ми из Североизтока показва, че напук на нашите душмани, подкрепата за РЗС се увеличава.”
         „Разни мафиоти преминават през земите ни като през турски гробища.”
         „Европейските средства не могат да бъдат само телевизионна анимация, тъй като са догтоворени за развитие на селските райони. В Добруджа има села призраци.”
         „Някои хора като говорят за програмно правителство искат да изтърбушат валутния борд и да докарат държавата до фалит.”
         „Т.нар политически елит е изчерпан от съдържание, тъй като има една истина - преходът е с последно издихание. Този модел е като съдран чувал с много дупки – не може да ес закърпи.”
         „Трябва да се запита президента Росен Плевнелиев: г-н президент, Вие от ГЕРБ ли сте?”
„Уважаеми журналисти, питайте, за да тръгваме за хората.”

                  Агенция Фокус:  Законодателната активност на РЗС в новия парламент ще започне с антикризисен закон за най-бедните райони в България, сред които са Видин и Силистра, заяви пред представителите на медиите в Силистра лидерът на партията Яне Янев, съобщиха от пресцентъра на РЗС. Той дойде да подкрепи лично Иван Иванов, водач на листата в 20-и МИР – Силистра. Законът предвижда конкретни действия „за общините на доизживяване”. Специалното му послание към добруджанци е, че РЗС стои зад идеята за фермерски тип земеделие и не подкрепя латифундисткия подход, поради което смята в друг закон да предвиди граница европейските субсидии за декарите обработваеми земи. В проекта му става дума за 20 хил. дка. Желанието на авторите на закона е да облагодетелстват собствениците на земя, а не крупните арендатори и наематели. Законът предвижда и въвеждане на „минимална рента”. „В районите на Варна, Силистра, Добрич и Търговище ще имаме два пъти повече гласове в сравнение с 2009 г., показва обиколката ми в североизтока”, каза още Яне Янев по време на посещението си в Силистра. Резултатът щял да бъде ефект и от включването на „нови лица от гражданската квота” в листите за народни представители от РЗС. Той се ангажира с прогнозата, че избраният от РЗС депутат от Силистра ще бъде „наш, народен депутат” в лицето на Иван Иванов. Още от посланията на лидера на РЗС към силистренци: България се нуждае от специален План за демографско спасение; РЗС смята да въведе данъчна амнистия на четвъртата година от бизнеса на малките и средните фирми и предприятия; партията е против програмното правителство, защото трябва да е ясен политическият ангажимент на управляващите; сегашният политически елит е в последно издихание и е изчерпан от съдържание; на 25 май 2014 г. по време на изборите за депутати за Европейския парламент у нас трябва да има и референдум за нова конституция.
        
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар