сряда, 7 март 2018 г.

Дамски вернисаж в ХГ Силистра

В навечерието на 8 март отново се зареждат събития посветени на Международния ден на жената, вкл. и в Силистра. Карамфилите в цветарските магазини са вече подготвени в целофанна опаковка. Мъжете са готови с безброя от целувки, които ще раздадат, скришом от любимите си, за да ощастливят освен тях като свои половинки в живота, но и други като дами - колежки, приятелки от детството, както и добри познати от предишни  времена. В очакване сме и на различни събития - примерно, първо по рода си от четвърт век, а може и от повече години - дамско рали в Силистра, инициатива на Общинския съвет (10 март от 10 ч.) с  любезното партньорството на СБА – Силистра.

На 6 март 2018 г. в Художествена галерия - Силистра бе открита изложба на 26 художнички с 40 творби от фонда на галерията, творческо напомняне на таланта на художнички от няколко поколения, като голяма част от платната досега не са показвани пред аудитория, както заяви при откриването директорът на Художествена галерия Силистра скулпторът Йордан Колев. Зрителят ще види на едно място портрети, пейзажи, натюрморти  и др. изображения, плод на въображението на дамите.

 Сред съцветието от творци е и силистренката Йорданка Чаушева, редом до картини на Калина Тасева, Людмила Поптошева, Десислава Минчева, Елица Тодорова, Емилия Драгоева, Златка Дъбова, Анна Крамер, Василка Монева, Елена Цанева, Станка Димитрова, Костадинка Цветкова, Людмила Светичкова, Виолета Масларова, Райна Рачева, Василка Монева и др.

По ФсБ-профила на Цветана Игнатова

Няма коментари:

Публикуване на коментар