сряда, 7 март 2018 г.

Мания по зумба и в Силистра



Бъдещи митничари от 9 б клас на ПГСУАУ „Атанас Буров” Силистра предизвикаха своите връстници на „Зумба маратон”. Физкултурният салон на ОУ „Отец Паисий” трудно побра желаещите да се насладят на странните, но атрактивни и полезни за здравето и настроението танци. Спортът е здраве, любов и много нови приятели! Нека спортуваме заедно!

Гимназистите с удоволствие разработиха и се включиха в проектът „Умерено храни се и спортувай, на виртуалните клишета на робувай”. „Танците сплотяват колектива, намаляват натрупания стрес и напрежението. Учениците се забавляваха много, танцуваха и, разбира се, направиха много снимки”, сподели реакцията си класният ръководител Дияна Денева.

Инструктор е лъчезарната Нели: „В най-старото силистренско училище са мои сътрудници и домакини от самото начало, те  прегърнаха идеята и ми предоставиха място за реализиране на тренировките. Стилът зумба съчетава елементи на танци, аеробика и фитнес. Хиляди хора по света са луди по този начин на спортуване. Започнах със зумба през 2014 г., а от миналата година съм официален лицензиран инструктор по „Канго джъмпс” (стил в аеробиката, практикуван със специални обувки с тренировъчен и с рехабилитационен характер). Сбъднах още една моя мечта, като открих собствена зала в кв. „Деленки”, за да се развиват модерни за днешното време занимания".

Няма коментари:

Публикуване на коментар