четвъртък, 5 ноември 2015 г.

Пробег и колоездачен тур от Силистра и Разград за юбилея на Русенски университет


По повод отбелязването 70 - годишнината на  Русенски университет „Ангел Кънчев” в рамките на обявената Зелена спартакиада „Периметър 70 х 8”, която се провежда под патронажа на ректора Христо Белоев, бе организирана съпътстваща инициатива – лекоатлетически и велосипеден пробег на състезатели от филиалите в Разград и Силистра до Русе.
Преминавайки трасе от около 75 км за лекоатлетите (Разград) и 120 км за велосипедистите (Силистра – Русе), заедно ще финишират в 17,30 ч. на 8 ноември пред ректората на университета. Стартовете на пробезите са планирани за 10 ч. сутринта същия ден  пред сградите на двата филиала.
Програмата на спартакиада включва спортни и туристически прояви, които укрепват здравето и духа на студенти, преподаватели и служители, разширяват знанията, уменията и мирогледа им и демонстрират достижения на сборни групи и екипи, обединени от повода – празника на Русенския университет.
Главни инициатори са Университетският спортен център - Университетски спортен клуб „Академик”, Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик” в Русе и Студентският съвет, а патронажът се поема от ректора на университета.


Няма коментари:

Публикуване на коментар