вторник, 10 ноември 2015 г.

ПОЛЕТО ОСВЕН ТИКВИ МОЖЕ ДА РАЖДА И ФИЛМИ

      Успешна премиера на силистренския филм пред местна публика - "Сивият - възмездие". При препълнен салон с екзалтирана публика мина първата прожекция на екшън филма сниман в Силистра от силистренци. И филма наистина оправда интереса на публиката към него. Виждаше се, че при този епизод има сериозно развитие в "правенето" на филми и присъстващите в залата можаха да се насладят на истински екшън като в Холивудска продукция. Ръкоплясканията не спряха през цялото време и имаше защо. 
       Началото беше оригинално - действието започва в равно добруджанско поле някъде в дивия североизток и е заснето в стил спагети уестърн на Серджо Леоне с тема от "Добрия, лошия и злия". В нашия случай Добрия е Сивия (в ролята актьора Христо Христов), който се бори с лошите - Хосе Бандиго (Николай Калчев) и другите. Един нов персонаж, който вкарва хорър във филма е Безсмъртния (Александър Методиев), който е преследван, освен от Сивия и от още един нов Добър във филма - Сребърния куршум (Деян Димитров). 
     От полето сцената се прехвърля в градски условия при кмета и интригата се завърта около него. Следват гонитби, престрелки, сцени от мястото където намират отмора и добрите и злите в един уестърн град - кръчмата. В местния бар се планират и обсъждат планове, мотиви и се вземат решения. Накрая се завършва с яка пукотевица в изоставени сгради, където накрая побеждават естествено добрите...
        Добра динамика на действието, добри диалози, добър грим и като цяло филмът си заслужава гледането. Поздравления за режисьора Адриан ал Жазар и екипа му, който оправда доверието на феновете и гражданите, а както знаем проекта беше подкрепен и от кмета. Можем с основание да кажем вече, че полето на дивия северозапад, освен тикви, може да ражда и филми.

Димитър Пецов

Няма коментари:

Публикуване на коментар