сряда, 4 ноември 2015 г.

Кайнарджа с новоконструиран Общински съвет


В община Кайнарджа бе първото от заседанията на законодателните органи в новия мандат – 2015-2019 г., на местното самоуправление в общините от област Силистра. Областният управител Стоян Бонев бе гост на заседанието, в което участваха 13-те избрани общински съветници (ГЕРБ – 6, ДПС – 3, БСП и РБ – по 2). Само двама от тях са мост" от предишния мандат, но сред новите съветници има други поне двама, които са били местни депутати в предишни мандати. За проведения избор докладва юристът Иван Антонов – председател на ОИК Кайнарджа .
Под ръководството на областния управител бе осъществена процедурата по полагане на клетва на съветниците, на кмета на общината Любен Сивев и на 9-те кметове на кметства. Представителят на държавната власт приветства избраниците на народа в разпоредителната и в изпълнителната власти с пожелание за успешен мандат.
По традиция най-възрастният общински съветник – в случая Димитър Димитров, откри първото официално заседание в новосформирания Общински съвет Кайнарджа и ръководи работата му до избора на председател – Ивайло Петков от ГЕРБ, който бе избран с 11 гласа срещу два на опонента му Наим Наим от ДПС.
Председателят Петков - вляво, и кметът Сивев
Станаха известни и датите за провеждане на заседанията на общинските съвети в другите общини в област Силистра: на 5 ноември от 10 ч. в Тутракан; на 9 ноември от 10 ч. в Дулово; на 11 ноември от 10 ч. в Ситово и от 11 ч. в Алфатар; на 13 ноември от 10 ч. в Главиница.

Първото заседание на Общински съвет Силистра e на 10 ноември от 9.30 часа в сградата на Общинския съвет при следния дневен ред:  полагане на клетва от новоизбраните 33-ма общински съветници, от които 12 от ГЕРБ,7 от МК „Гражданско единство”, 5 от БСП, 2 от АБВ , 2 от ДПС, 2 от СДП и 1 от НФСБ. Ще бъде избиран и председател на Общински съвет Силистра. Клетва ще положат д-р Юлиян Найденов, избран за кмет втори мандат на община Силистра, и избраните кметове на населените места в общината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар