сряда, 3 декември 2014 г.

Тутракански състав в борба за "представителен" в международната изява




         На 29.11.2014 г. ТФ "Дунавска младост" - НЧ "Н. Вапцаров" -Тутракан, се яви на Финален етап в 4-я Национален преглед на фолклорните ансамбли на CIOFF България. Една от основните цели на този Международен съвет на организаторите на фолклорни фестивали е да актуализира състоянието и художественото ниво на българските колективи и ансамбли, с цел престижно международно представяне и да се изберат носители на званието "Представителен фолклорен ансамбъл за представяне на България на международни фолклорни фестивали в чужбина".

       В профила във Фейсбук от името на тутраканското читалище секретарят му казва: "През лятото на 2013 г. нашите танцьори се явиха на предишен етап на прегледа в гр. Разград, където спечелиха правото да се явят на този финал. ТФ "Дунавска младост" е единствен представител на област Силистра, стигнал дотук. В престижното жури взеха участие: акад. Иван Тодоров - един от най-изтъкнатите български хореографи със значителен принос в развитието на българския сценичен танц; хореографът Агрипина Войнова - "майката" на детското танцово изкуство и на детския танц, създател и председател на Сдружението на детските танцови колективи, носител е на орден "Св. св. Кирил и Методий" първа степен, журирала в редица престижни конкурси и надигравания; Веселка Николова - д-р на изкуствознанието и етномузиколог в Академия за музикално и танцово изкуство в гр. Пловдив; Емил Павлов - председател на Националната секция на CIOFF България и Йоанна Низамска - хореограф. 
      Резултатите от финала ще бъдат съобщени през месец февруари 2015 г. Нашите танцьори се представиха безупречно, за което журито отправи своите адмирации към Елена Атанасова на работна среща след края на конкурсната програма. Тя беше единственият хореограф, който не получи нито една препоръка или забележка за представянето на групата си, а критиката не беше спестена на никой. Заслужен успех за огромния труд на Елена и нейните момичета и момчета! Гордеем се с вас!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар