петък, 5 декември 2014 г.

Силистренският художник Преслав Колев е автор на паметника на Атанас Буров

       Художникът Преслав Колев от Силистра бе сред специалните участници в ритуала по откриването на паметника на Атанас Буров в двора на едноименната Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги. По обясними причини – негов е проектът, осъществен в навечерието на 50-ата година на учебното заведение.
Какво каза в своето слово авторът на паметника?
Уважаема г-жо директор, учители, ученици и гости, честит юбилей! Благодаря за оказаната чест да споделя Вашия празник. В днешния тържествен момент ще се присъединя и аз, за да изразя благодарността си към хората, без чието участие този монумент нямаше да стане реалност.
Йордан Колев и Преслав Колев
        Благодаря на директора Дочка Милушева и на учителския колектив за оказаното доверие и подкрепа относно реализацията на проекта. Благодаря на Димитър Ангелов – главен мениджър на „Екотрейдметал“, за съдействието при отливането на пластичните елементи.
   Искрени благодарности на Митко Иванов и Иван Ненов, които изработиха изключително сложните фундаменти и постамента, и участваха в монтажа до последния етап. Беше удоволствие да работим заедно. И накрая, но не и на последно място, искам да благодаря на моя баща – скулптора Йордан Колев, за търпението през всичките години. Всичко, което приложих, съм научил от него. Пожелавам на всички здраве и много успешни години."



Момент от откриването на паметника - 4 декември 2014 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар