вторник, 25 февруари 2014 г.

Губернаторите на Русе, Шумен и Търговище представиха областите си на бизнес форум в Бурса

Областните управители на Разград Стоян Ненчев, на Русе Венцислав Калчев, на Търговище Емел Расимова и на Шумен Венцислав Венков участваха в бизнес форум в турския град Бурса. Събитието беше организирано от Сдружението на бизнесмените с балкански корен в Бурса БАЛКАН СИАД.
От името на българската делегация областният управител на Шумен е представил възможностите за създаване на бизнес в региона пред близо 500-те участници във форума. Специално внимание е било отделено на възможността за преференции за фирмите, които създават работни места в районите с безработица, която надхвърля 35%.

Домакините са проявили интерес към облекченията, които предстои да бъдат наложени във визовата политика на страната за турски граждани, разказа след посещението си областният управител на Русе Венцислав Калчев. Всеки от участниците в делегацията е представил възможностите за инвестиции в своя регион, като за област Русе са презентирани възможностите на Индустриалния парк, Свободна зона, пристанищната и железопътна инфраструктура. По време на разговорите си с представителите на бизнеса, Калчев е обърнал особено внимание на възможностите за подготовка на специалисти в професионалните гимназии в областта, както и на кадри с висше образование в Русенския университет.

Във форума са участвали областният управител на Бурса  Мюнир Каралоглу, кметовете на най-големите райони на града, както и президентът на БАЛКАН СИАД  Наджи Шахин. По време на посещението си в южната ни съседка областните управители са разговаряли и с Генералния консул на България в Истанбул Александър Велев, с областния управител на Одрин  Хасан Дуруер, както и с ръководството на най-голямата и влиятелна изселническа организация в Турция „Бал-гьоч“, базирана в Бурса.



http://www.akcent.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар