петък, 10 май 2013 г.

Даниела Георгиева от ПП ЛИДЕР: Политиката в България е кирпичена къща, нуждаеща се от нов проект със здрави основи



Уважаеми избиратели от 20-и МИР – Силистра,
на мен като на представител на млада партия, времето в предизборната кампания ми бе кратко, за да разкажа повече от идеите на ПП ЛИДЕР, както и да проуча всички проблеми на добруджанци. Натрупах обаче впечатления, които ми позволяват да изразя обратната връзка от срещите си с хората, които може да бъдат облечени в конкретни намерения. Преди всичко – ден-два преди изборния ден хората все още се колебаят дали да гласуват. Нашето послание към тях е: непременно гласувайте и по възможност за нови партии, за да имат възможност в парламента да бъдат представени повече хора, различни от привържениците на партиите на „прехода” и особено на управляващите през последните 4 години.
         Приятен момент е усещането, че мнозина от нашите съграждани се ориентират към мажоритарния подход, а именно: да заложат на нови положителни личности, които са се доказали в досегашната си професионална изява и в предизборната надпревара са били лоялни към тях. Не е добър симптом за ярко изразена демократична среда наблюдението, че има страх у част от избирателите, предимно на служба в администрацията на различните й нива. Някои от тях дори е възможно да пропуснат да гласуват от притеснения, че може да им бъде проследен вотът, особено той не е за ГЕРБ.
„Тези избори няма да бъдат окончателни, след тях ще има и други” е мнение, което се среща в електоралните среди. Истината е, че не бива да оставяме промяната да се състои в обозримото бъдеще. Новите личности трябва сега да намерят своето място в парламента, за да осъществяват промените. „Честният частник” от Добруджа е по-отворен към новите партии, защото той знае, че след фалита на фирми и последвалата безработица в региона повече няма какво да му вземат. На практика държавата е „национализирана”.
         Има една идея, която хората възприемаха, когато бе изразявана от мен като водач на листата на ПП ЛИДЕР, а именно: без икономика няма работни места; няма и средства в бюджета за образование, здравеопазване и социални дейности. Държавата - това са бизнесът, фирмите, производството. Тя трябва да се намеси в политиката на финансовите институции, „осигуряващи” печалби на банките у нас, които всъщност са чужди. Пример: в България лихвите по кредитите са 5-7 пъти по-високи от други европейски страни. Реално ние работим за загубите на банките и на бизнеса в Европа.
         Виждането на ЛИДЕР: за съживяването на фирмите трябва европейските програми, непрекъснато стопирани, да стигнат до хората. В момента не се правят плащания в продължение на месеци, има едно зацикляне, което е пагубно за бизнеса. Парите не се разпределят правилно или се задържат по всякакви начини.
         Призовавам силистренци и добруджанци непременно да гласуват на 12 май. Да не чакат деня за размисъл, а да вземат решението си предварително. През последните години политиката в България се превърна в една кирпичена къща, която постепенно се срутва под тежестта на непрофесионализма и управленското безхаберие. Трябва нов проект със здрави основи и добри строители, които да я изградят отново.
        

         

Няма коментари:

Публикуване на коментар