сряда, 16 януари 2013 г.

Депутатът Стефан Господинов: 100 души годишно гинат в крайпътни дървета



Изграждането на Дунав мост „Силистра – Кълъраш”, газификацията на Силистренска област и развиване на поливното земеделие – тези ще са приоритетите в работата на народния представител от силистренско Стефан Господинов през 2013г. Това обяви самия той на нарочна пресконференция пред местните и национални медии, където даде своеобразен отчет за свършеното от него през изминалата година и предстоящото през настоящата.
„Абсолютен приоритет е изграждането на моста „Силистра – Кълъраш”, и в тази насока работим заедно с община Силистра и областна администрация на всички нива. Проведохме множество срещи, както с българска страна в лицето на представители на компетентните министерства, така и с румънски представители.” уточни Господинов. Той допълни, че е разговаряно е с министър Томислав Дончев, за организирането на българо-румънска среща с цел приемане на програма и унифицирането на съгласие от българска и румънска страна за стартиране на съответните предпроектни проучвания. Налице са и предприемачи, които са заявили инвеститорски намерения по изграждането на съоръжението. Народният представител изрази увереност, че този проект ще бъде реализиран, тъй като ще спомогне за спиране обезлюдяването на  региона.
Въпросът с газификацията на Силистренска област също следва да бъде реализиран, тъй като възникналите пречки вече са отстранени, а това ще спомогне за влагането на средства от потенциални инвеститори, уточни народният представител.
„Европейският съюз отпуска средства за създаването на поливно земеделие, за целта в силистренско вече изградени сдружения които кандидатстват по проекти, този факт също може да възроди  един традиционен поминък”, според Стефан Господинов. Той уточни, че ще продължи да работи по идеята за създаването на лаборатории, които да издават сертификати за произведена екологично чиста продукция. Така силистренски плодове и зеленчуци могат да бъдат реализирани на западноевропейския пазар.
Като законодателни инициативи през 2013 г. Господинов ще заложи на два основни момента, с които се е запознал при среща с избиратели и е поел ангажимент към тях. Първият е свързан с така наречените „бели петна” в телекомуникациите, т.е. наличието на райони без покритие от страна на мобилните оператори. Според народния представител в тези райони живее предимно възрастно население, което без телефонна връзка не може да осъществи връзка както с Бърза помощ и Полиция, така и със своите родни.
Вторият – обсъждане на вариантите за премахване на крайпътни дървета по републиканската пътна мрежа, предвид допуснатите множество ПТП-та.                 „Годишно поради тази причина загиват над 100 души, затова считам че е проблем. Тази инициатива ще я предложа на колегите от народното събрание и задължително ще бъде обсъдена и с екологични организации”, бе категоричен народният представител.
По повод изминалата 2012 г. Стефан Господинов информира медиите, че е бил съвностител в народното събрание на 9 законопроекта, като по два от тях е бил един от основните вносители – Законопрект за изменение и допълнение на Закона за тютюна и тютюневите изделия и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за кредитните институции. Народният представител от Силистренска област уточни, че е съдействал на кметовете на общините Силистра, Дулово, Тутракан и Кайнарджа за разрешаването на възникнали проблеми. Той не скри задоволството си, че тези общини са спечелили проекти на стойност в пъти повече, от реализираните през предходни години.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар