четвъртък, 31 януари 2013 г.

Съветниците в Силистра обявиха 7-ми поред конкурс за шеф на ДКЦ 1 (поликлиниката)



Повечето от общинските съветници от Силистра приеха възражението на д-р Вилияна Цончева, дългогодишен управител на ДКЦ 1 ЕООД – Силистра и участник в конкурса за нов управител, проведен за шести път през последните 4 години. Така стана ясно, че се приема едното от алтернативните, но противоположни предложения на избраната Временна комисия с участието на общински съветници от всички политически групи. Комисията бе призвана да развие възела на противоречията, настъпила след жалбата на невроложката по повод избора на гинеколога д.-р Данчо Костадинов за нов управител на общинското търговско дружество, което на практика е с дейността на бившата градска поликлиника. Така предстои на практика нова процедура по провеждане на конкурса, след като бе отменено предишното решение, определило избора на д-р Костадинов.
В още две докладни записки опозицията в лицето на БСП, МК „ГЕ”, ДПС и др. проби проекта за решения в тях. Така не се случи преструктурирането и преименуването на досегашното ОбП „Жилфонд” в ОбП „Дръстър”. Съветниците не харесали икономическата обосновка на предложението, като намерили и други мотиви, които явно са проработили, за да се формира отрицателна позиция. За друга сесия остава и транспортната схема, сагата с  която продължава от години насам. Междувременно областният управител Николай Димов обяви на среща с журналисти, че през м. март-април се надява да обедини усилията на администрациите на 7-те общини, за да се реализира дългоочакваната Областна транспортна схема.
Димов бе гост на заседанието на съветниците и им благодари лично, че са подкрепили идеята за изграждане на т.нар. Стена на славата. Както е известно, областният управител от известно време е начело на Инициативен комитет, с който освен общините работи Съюзът на ветераните от войните, както и други организации. Стената на славата ще бъда на територията на паметника на 31 Силистренски пехотен полк – Железния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар