вторник, 4 декември 2012 г.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО от 20 часа на 4-ти до 20 часа на 5-ти декември 2012 г.



Бившият кмет на село Срацимир Йордан Чешмеджиев е новият ръководител на Метеорологична обсерватория - Силистра. Ето и прогнозата, която той ни препраща от  деж. синоптик: Л. Маджаров на Национален институт по метеорология и хидрология при БАН - филиал Варна:
"Нощта ще започне с предимно ясно време, но до сутринта от запад на изток облачността постепенно е увеличи и утре ще преобладава облачно време. Следобед ще завали дъжд. Ще духа слаб до умерен, на места временно силен вятър от южна четвърт и температурите ще са малко по-високи – минимални между минус 3 и минус 1 , а максималните – от 7 до 9 
Изгледи за периода 6 - 8 декември:
Още през нощта срещу четвъртък вятърът ще се обърне от запад-северозапад и ще започне да нахлува студен въздух. Почти навсякъде дъждът ще премине в сняг, като отново се очакват значителни количества. Възможни са заледявания, а Североизточна България ще се образува снежна покривка. Още сутринта валежите навсякъде ще спрат, а по-късно облачността ще се разкъса. Ще остане ветровито и ще продължи да нахлува студен въздух – минимални температури между минус 1 и плюс 2, максимални – от 2 до 4 градуса. В петък облачността временно ще намалее, а вятърът постепенно ще отслабне, на места до стихване. Ще е студено с преобладаващи минимални температури между минус 5 и 0 градуса и максимални от 2 до 7. В събота отново ще се заоблачи, но до края на деня валежи са малко вероятни. Сутринта минималните температури ще са с още 1-2 градуса по-ниски, но през деня вятърът ще се усили от юг-югоизток и максималните температури ще се повишат до 5-10 градуса."


Няма коментари:

Публикуване на коментар