петък, 21 декември 2012 г.

Театрално представление под мотото: „Заедно сме по - добри”



На 20.12.2012г. в салона на Куклен театър – Силистра, бе проведено театрално представление под мотото «Заедно сме по – добри». Инициативата се провежда за трета поредна година и е насочена към превенция на насилието, чрез работа в училищна среда, използвайки алтернативни методи, интересни и възприети положително от децата. Организатор на събитието бе Център за обществена подкрепа – Силистра, разкрит като делегирана от държавата дейност към Община Силистра през 2011г. и управляван от ЖС „Екатерина Каравелова” – външен доставчик на услугата,  в партньорство с Основно училище „Отец Паисий” и Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров”.
В рамките на събитието бяха представени спектаклите „Час на класа” по Лора Лазар, в изпълнение на Театрално студио „Питър Пан” към ПГСУАУ „Атанас Буров”, с ръководител Христо Христов и „Нашата седянка” по мотиви от български народни приказки, в изпълнение на Театрално студио „Слънчогледови усмивки”  към ОУ „Отец Паисий”, с ръководител Мариана Маркова. Преди началото на представлението, гостите от публиката бяха посрещнати на входа на театъра с покана да изтеглят своето «Коледно късметче». Въпреки тежката зимна обстановка в регион Силистра, спектакъла уважиха около 100 човека. Началото бе дадено в 18,10 ч. от водещата Марианна Маркова. Първи представиха своята театрална постановка театралите от «Питър Пан». Играта на децата от 9 до 12 клас много впечатли публиката. Последва изпълнението на децата от театрално студио «Слънчогледови усмивки».
Център за обществена подкрепа Силистра е комплекс от социални услуги за деца и семейства в риск. Инициативата «Заедно сме по – добри», цели въздействие върху публиката за да се замисили над въпросите: за възрастните: Трябва ли да сме прекалено взискателни към децата и подрастващите? Необходимо ли е да възлагаме амбициите на възрастните върху тях? Защо децата стават агресивни и автоагресивни? Обръщам ли достатъчно внимание на детето си? Ако бях дете, как бих искал да се отнасят другите с мен? За децата: Какво искам аз и има ли начин да постъпя така, че без да се налага да съм груб и непослушен да остоявам желанията си? Трябва ли да се страхувам? Какъв тип поведение е подходящо, за да повиша самочуствието си и да се противопоставям на постъпките на другите така, че да не наранявам другите? В края на представлението бяха връчени награди,  грамоти и благодарствени адреси на участниците с посланието – през 2013 г. отново да бъдем заедно и по – добри!
  
                                                Ирена Маринова – Управител ЦОП

Няма коментари:

Публикуване на коментар