вторник, 18 декември 2012 г.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО от 20 часа на 18-ти до 20 часа на 19-ти декември 2012 г.



През следващото денонощие, под влияние на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон, метеорологичната обстановка ще се усложни. Ще е облачно, с валежи от сняг. Очакват се значителни като количества валежи. Вятърът постепенно ще се усилва – през нощта ще е умерен до силен от североизток, утре ще продължи да се усилва и ще обърне от север-североизток. От север ще нахлува студен въздух, което в  комбинация със силния вятър и обилните снеговалежи ще доведат до влошена зимна обстановка – ще има навявания и преспи, по пътищата заледявания! Очакваните максимални пориви на вятъра в Североизточна България - до 22-24.Минимални температури - минус 4 градуса, максимални - минус 4.

    
   Прогностични температури
   Мин

   Макс

Силистра
-4
-4


Изгледи за периода 20 – 22 декември:
През първата нощ снеговалежите ще продължат, а през деня ще отслабнат и постепенно ще спират. Ще продължи да духа силен вятър, който постепенно ще се обърне от север-северозапад. Температурите ще се понижат с още 3-4 градуса.
През нощта срещу петък вятърът бързо ще отслабне, а през деня облачността временно ще се разкъса. Ще е студено с минимални температури между минус 12 и минус 7 градуса и максимални от минус 5 до 0.
В събота ще има значителна облачност, но почти без валежи. Ще духа слаб, вятър с тенденция за постепенно усилване. Температурите ще останат почти без промяна.

Деж. синоптик: Л. Маджаров

Национален институт по метеорология
и хидрология при БАН - филиал Варна
телефони за информация:
телефон: 0900-15-944;
GSM: 0885-26-27-01

Няма коментари:

Публикуване на коментар