четвъртък, 19 юли 2012 г.

Назаем от "24 часа": Едногодишно бебе и кака му на 3,5 г. в 60 км поход по брега на Черно море, сред тях 27 силистренци





Бебе на 1,1 години и кака му на 3,5 години от Варна бяха най-малките туристи, участвали в завършилия поход „Черноморски бряг Бяла-Варна”. Той бе проведен за 14-и път след 1998 г., когато стартира като дружествен с участието на 7 офицери от варненско военно поделение. Вида е най-малката в 4-членната фамилия Радушеви. Тя изкара похода в специална раница на баща си. Понякога бе носена на раменете и на майка си. Кърменето бе в почивките на преходите от 5 до 18 км всеки. Каката Галя за втора поредна година се включи в похода по черноморското крайбрежие и се придвижи изключително на собствен ход. 82-годишният Кольо Ковачев от Петрич бе най-възрастният походник сред 150-те участници в единствената по рода си проява у нас. 
„Над 60 км изминаха туристите от 33 града в 4-те дни на похода, дело на ТД „Черноморски простори”, заяви за „24 часа” Атанас Сивков, секретар на дружеството и ръководител на похода. Водните туристи имали шанса да намерят и писмо в бутилка, в което на немски език авторите му написали: „Който намери писмото, ще бъде завинаги щастлив”. Бяла, Шкорпиловци, Камчия и Галата край Варна са спирките на похода, чийто маршрут е изключително по брега на Черно море. 
За пореден път в похода участва и 20-членна група от СОУ „Никола Вапцаров” от Силистра, веселила с оркестъра си по цели нощи участниците в него. Сред най-атрактивните прояви на брега на Черно море бе кръщавката с имена на морски риби на всеки от походниците, взел участие в проявата за първи път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар