четвъртък, 25 юни 2020 г.

В Силистра: изложба на филателисти и партньори в чест на 75 г. от Парада на Победата






Сигнална тръба и хармоника на участника във Втората световна война - Петър Петров от с. Войново, Кайнарджанско – войник в 31 Силистренски пехотен полк-Железен, са сред експонатите в откритата в паричния салон на Централна поща Силистра Втора изложба в Силистра. 



Тържеството бе навръх 75-ата година от Парада на Победата от 24 юни 1945 и бе посветен на тази уникална проява, в която единствен българин е бил генерал Владимир Стойчев. Салюти са изстреляни от катюши и в чест на храбрите бойци от 31 полк.
  


Според Христо Христов, дългогодишен пощальон и секретар на Филателно дружество „Димитър Дончев“ – инициатор за събитието, изложбата представя филателни колекции, посветени на Втората световна война, военни ордени и медали, както и разнообразни плакети.

Партньори на изложбата: Областна пощенска станция Силистра, представена на откриването от своя ръководител Хюсеин Хамди и на негови колеги от Добрич (заедно с представител на тамошното филателно дружество); от община Силистра – поздравите поднесоха д-р Мария Димитрова – председател на ОбС, и Мария Недялкова – зам.-кмет;, Регионална библиотека „Партений Павлович“ – поздравление представи Мануела Енчева от краеведския отдел; Държавен архив – отдел Силистра – негов екип също присъства на събитието, Съюза на ветераните от войните – Областен съвет, Областна организация на Движение „Русофили“, и др.

  

Няма коментари:

Публикуване на коментар