петък, 6 март 2020 г.

Силистренец родом е основател на ангел инвеститорски клуб в България

Силистренецът родом Милен Иванов - възпитаник на езиковите гимназии в Силистра и в Русе, е основател и изпълнителен директор на CEO Angels Club (в момента у нас има 55 души като членове) – това е група от топ мениджъри и предприемачи, които инвестират собствените си пари в стартиращи компании срещу дружествен дял с цел печалба. Нашите членове вземат индивидуални инвестиционни решения, но могат да инвестират и заедно като група. Те също помагат с експертиза, контакти и проактивно менторство за да увеличат стойността на компанията. Членовете следят за потенциални сделки чрез онлайн платформа или като идват на ексклузивните ни затворени срещи. CAC търси стартиращи компании (стартапи) на ранен етап (обикновено след като са били в акселератор/инкубатор), които имат потенциала да порастат много бързо.
В интервю за www.bloombergtv.bg той казва: „Ние стартирахме нашата мрежа преди близо 3 години, като тя в момента е най-голямата в страната, защото е единствената, организирана по този начин. Той обясни, че има и други по-малки ангелски групи, които са по-неформални. Интересът към темата и този тип актив нараства все повече. Преди 2 дни открихме клон в Лондон, за да видим как може да ангажираме диаспората там.
Иванов коментира, че ролята на бизнес ангелите за развитието на предприемаческата екосистема у нас е много голяма.  Бизнес ангелите са много съществен елемент, който подкрепя предприемачите. През 2018 г. в Европа около 12 млрд. евро са инвестирани в компании в ранен етап на своето развитие. Близо 7.5 млрд. от тях идват от ангели".
По думите му ангелът инвеститор подкрепя не само с парите си, а и със своята експертиза и може да дава съвети за развитието на компаниите. Иванов говори и за дейността на CEO Angels Club: „Нашата организация представлява платформа. В нея срещаме хора, които имат интерес от т.нар. ангелска инвестиция с предимно технологични компании. Нашата организация осигурява търсенето и предлагането на интересни сделки, организира събития, прави обучения и други“.




Няма коментари:

Публикуване на коментар