вторник, 5 март 2019 г.

Филм "Богатствата на Силистра" на 9 март по БиТиВи




Гледайте филма "Богатствата на Силистра" – реализиран със съдействието на Община Силистра - BTV- 12.30 ч.- събота, 9 март 2019 г.
В трейлъра: "Ценните перли се намират в скришните ъгли...Силистра..."

Авторите на филма за продукцията и начинанието: “Ние българите трябва да знаем повече за богатото наследство, което сме наследили от нашите прадеди, да го ценим, да го пресъздаваме в нашия живот, да го надграждаме и обогатяваме. Защото това познание, популяризирането на това богатство ще провокира нашите деца да знаят повече за стойностните и най-ярки символи на род и Родина, за богатото културно-историческо наследство и красива българска природа. Нашите деца да бъдат достойни хора на света, но и горди наши наследници. Да носят в себе си българските добродетели и самочувствието на наследници на древен и богат народ, да бъдат по-адаптивни към новостите на европейската и световна действителност. Да имат желанието и смелостта да се връщат отново и отново в Родината си и тук да реализират мечтите си... Филмите са наситени с много красиви кадри и много динамика, интересни и не дотам познати факти, оригинален текст и послания за богатствата на българските региони - резултат от няколкогодишните проучвания и пътувания на няколко екипа в цялата страна".

2 коментара:

  1. Как да го гледаме.

    ОтговорИзтриване
  2. /www.btv.bg/video/shows/bogatstvata-na-balgaria/videos/bogatstvata-na-balgarija-silistra-i-regiona-1-chast.html?fbclid=IwAR195oagx6TkP0dQYB2DN5G9QlQDzXtcva3rF-Uqb3gbXMZR4I4KKJ0C1JM

    ОтговорИзтриване