събота, 9 март 2019 г.

Провадийка най-добра шофьорка сред 20 участнички в силистренското дамско рали



Пламена Раева от Провадия стана първа сред 20 участнички във второто издание на Дамско рали 2019 на Общински съвет Силистра. Втора е Светла Тодорова от Силистра - известна в миналото футболистка. Трета е Ажда Ахмед от Дулово, която участва и миналата година. Общ награден фонд - 300 лева. Наградите връчи д-р Мария Димитрова - председател на местния политически законодателен орган.

Сред участниците в ревюто бяха представителки на различни възрастни, служби и институции. За пореден път се включиха заместник-председателят на ОбС Иванка Ташева заедно със служители в Съвета, зам.-кметът на община Силистра Денка Михайлова, пиарът на Областен информационен център Мария Недялкова, журналистката Галина Георгиева .- радио "Мелодия", екскурзоводката Яна Райнова от Природо-научен музей при Биосферен парк "Сребърна"

http://www.tvplus.bg. Ралито бе проведено под егидата на Съюз на българските автомобилисти. Дамите демонстрираха майсторско управление на автомобила и прецизно паркиране. С това те показаха , че не отстъпват в шофирането на силния пол. Състезателките проявиха бързина, ловкост и маневреност, доказвайки, че и те могат да шофират елегантно, безопасно и майсторски.
Д-р Мария Димитрова, председател на ОбС - Силистра (организатор на събитието): "Идеята беше да покажем, че жените наистина сме много добри шофьори. Мъжете казват, че те са по добри, но дисциплината, която виждам у жените е по добра. Мъжете са по-самонадеяни."

Елена Молишева, участничка: "Не бива да ни подценяват мъжете. Има по-добри шофьори жени от мъжете. Аз например не бих се дала никога на един мъж във всяко едно отношение относно автомобила."
Светла Тодорова, второ място, миналогодишна победителка: "Жената е много по-внимателна, много по-стриктна, много по-акуратна. Самият живот е наложил тя да бъде по-организирана."
Завидни умения зад волана демонстрира и Ана Тодорова, която е шофьор с над 40-годишен стаж:: "Жените можем да бъдем равностойни, винаги ми е било лесно, не е трудно и сега. Имам доста години опит и това ми е създало рутина."
Според организаторите на пътя трябва да да мислим на не само за своята безопасност, а и за живота на другите хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар