четвъртък, 7 февруари 2019 г.

ПЗГ "Добруджа" влиза в обновена сграда за своята 110-а година


Възпитаници на ПДЗГ "Добруджа", заедно със свои връстници от ПГСУАУ "Атанас Буров" ще бъдат сред първите, които ще преминат обучение по социално предприемачество в рамките на проекта  INNOVENTER (www.innoventer.eu) на Русенски университет "Ангел Кънчев" на 12-13 март г. във Филиал Силистра. За повече информация: доц. д-р Емил Коцев, ekotsev@uni-ruse.bg, и доц. д-р Диана Железова-Миндизова, dmindizova@uni-ruse.bg.


Обученията ще се проведат под две форми: дистанционна и смесена, предвидено е комбиниране на  предварителна самоподготовка на учениците и двудневни интерактивни обучения: разясняване същността на социалното предприемачество; идентифицикация на конкретни възможности на всеки участник да развие социално предприемачество; екипна разработка, подготовка и представянена идеи за социално предприемачество.


Професионална земеделска гимназия "Добруджа" е едно от най-старите земеделски училища в България и е първото професионално училище в Силистренския регион, при това на земеделска тема. Основано е в далечната 1909 година като низше земеделско училище, през 1952-53 г. се преименува в селскостопански техникум, а днес според законодателството в сферата на образованието е професионална земеделска гимназия! 

През тази юбилейна 2019 година ще се проведат различни инициативи: професионални състезания, спортни игри, хепънинг, конкурси, дебати и др. По-мащабните мероприятия се предвиждат за месец май: среща на поколенията, тържествен концерт и благотворителна вечер. В очакване учениците да се върнат в обновената си сграда.




2 коментара:

  1. Далавера,далавера, всичко е алъш-вериш. Песен от близкото минало.

    ОтговорИзтриване
  2. Далавера,далавера, всичко е алъш-вериш. Песен от близкото минало.

    ОтговорИзтриване