четвъртък, 23 февруари 2017 г.

Програма за 3 март в град Силистра

ПРОГРАМА ПРЕД ОЛТАРА НА СВОБОДАТА - СИЛИСТРА 2017

НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ
139 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО

ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ НА 3 МАРТ 2017 Г.  
10.45 ЧАСА – ПЛ. „СВОБОДА” ГРАД СИЛИСТРА

Община Силистра, Дирекция „Хуманитарни дейности“  организира Тържествена церемония на  3-ти  МАРТ - Национален празник на България  и 139 години от Освобождението на България  от 10.45 часа на площад „Свобода” с:

  - Ритуал по издигане на националното знаме под звуците на химна на Република България;
  - Тържествено  слово на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов; 
  - Шествие за поднасяне на венци и цветя пред паметниците на  Стефан Караджа, капитан Георги Мамарчев и граф Лев Толстой;
  - Празничен концерт на народната певица НЕЛИНА;

Националното знаме на България ще бъде издигнато от изявени млади хора.
Знаменосец: Богомил Руменов Яковчев - ученик в ХII клас на Общинско спортно училище „Дръстър“ Силистра, възпитаник на треньора Христо Бончев, състезател на Плувен клуб „Доростол“ Силистра. Национален състезател по плуване с над 300 медала.

Асистенти: Ива Петрова Иванова - ХII клас на Езикова Гимназия „Пейо Яворов“, изявила се с успехи в областите физика и астрономия. Участничка в Младежка научна сесия „Физиката – моят прозорец към света“, в Национална конференция по астрономия; в организиране и провеждане на гражданска инициатива за изследване светлинното замърсяване над град Силистра, както и в др. инициативи; Ирина Георгиева Куртева – ученичка в ПМГ „Св. Климент Охридски" с първи места на математически състезания, олимпиади по астрономия и физика, в пролетно състезание по информационни технологии, както и в състезание по български език и литература. 

    - В тържествената програма ще вземат участие Георги Красимиров Георгиев от ІІІ клас на ОУ Иван Вазов” със стихотворението „Молитва от Ботев връх” на Матей Шопкин и представители на Център  за музика и изкуства „Мегатон” с директор Миглена Илиева

    - Специален гост е фолк певицата НЕЛИНА (Нели Николова), чийто род е от Круйдунавска Добрудж. „Фолклорен изпълнител на годината" през 2012 и 2013 г. и носителка на награди за Фолклорен албум на годината през 2007 и 2010 г. Участник в Националния събор под връх Рожен през 2015 и 2016 г. Концертната й дейност зад граница включва Италия, Македония, Гърция, Испания, Великобритания, САЩ, ЮАР.
        
Община Силистра кани всички силистренци и гости на нашия град нда сведем глави пред подвига и саможертвата, да поднесем цветя в знак на признателност и да станем част от Националния празник на България – 3-ти март! В деня на празника всички силистренци и гости могат безплатно да посетят  Художествената галерия, Регионален исторически музей и Природонаучен музей - Сребърна.












Няма коментари:

Публикуване на коментар