понеделник, 12 януари 2015 г.

Дариха треньорка по баскетбол с часовник с ретро колаж



Треньорката по баскетбол Росица Атанасова получи тези дни мил подарък – часовник с колаж от снимки, за поредния си рожден ден, споделен с приятели, с които прекарва повече от четвърт век най-хубавия си празник. Колажът включва спомени с най-близките й хора от семейството й, някои от които са в Добрич и Варна, както със свои възпитаници и колеги от Силистра. Атанасова работи от началото на 80-те години първо като треньор в тогавашното ДФС „Доростол“, а после в Ученическата спортна школа и в настоящия Баскетболен клуб „Доростол“. Всяка година нейни отбори се класират на финалите на републиканските първенства от държавния календар, като е била и няколко пъти шампион. 
И ОЩЕ ПРИЗНАНИЯ  ОТ РОСИЦА АТАНАСОВА:
„За успехите – всяка година на финали с поне два отбора! Децата играят и в ученическите финали, където са били шампионки или на втори места! Чета и купувам книги от избрани автори – Джеймс Ролинс, Матю Райли, Дейвид Балдачи, Дан Браун! Скоро преоткрих един норвежки автор – Ю Несбьо, и един френски  – Гийом Мюсо!
Гледам английското и испанското футболни първенства, също волейбол плуване и лека атлетика! Харесвам морето – Несебър, Варна! Искам да отида в Ковачевица и в Мелник! През 2014 г. сбъднах една от детските си мечти  и пътувах до Париж! Също така съм била в Италия и в Женева – Швейцария! Тази година планирам екскурзия до Рим и Венеция!
Благодарна съм за възпитанието си на моите родители – мир на праха им! Учила съм се от добри треньори като Славко Димитров Петко Маринов, нашите – Йордан Бояджиев, Атанас Здравков и най вече от моя добър приятел Лъчезар Тодоров, който и сега ми помага много!
Голям е броят на били вълнуващите моменти, когато имахме женски баскетболен отбор (б.а. – до преди близо 20 години)! Емоциите бяха незабравими и оттогава датира моето голямо приятелство с една несравнима баскетболистка, родом от Русе, а сега чудесен треньор в УСШ и в БК „Доростол“ в Силистра – Светлана Тодорова!“


Няма коментари:

Публикуване на коментар