вторник, 6 януари 2015 г.

Голям празник за нова година в Сокол

По случай настъпването на Коледните и Новогодишни празници, кметство с. Сокол съвместно с читалището и пенсионерския клуб, организираха и проведоха празнично увеселение за всички жители и гости на селото, под надслов „КОЛЕДНА ИЗЛОЖБА И КОЛЕДНО ХОРО”, съобщи Дончо Дончев, секретар на НЧ "Освобождение".
Празникът се състоя на в края на миналата година в клуба на самодееца. Съвместните мероприятия, проведени през годината от местното ръководство, СНЧ и ПК, вече станаха петнадесет на брой. Това ще рече, че хората от селото живеят задружно и споделят заедно своите човешки въжделения. 
Днешното мероприятие съвпадна с още един светъл християнски празник – „Игнажден”. Всички присъстващи бяха посрещнати по традиционния славянски обичай – с къшей от коледен кравай и сол. Празникът беше открит от служителите при местното читалище, като след кратко описание на празника се премина и към благопожеланията и поздравленията отправени към гостите и към всички присъстващи. Първото приветствие беше отправено от кметицата на селото г-жа Иванка Дончева, после беше дадена думата на председателката на ПК „Сокол” с. Сокол – г-жа Стефка Илиева и с приветствията на г-жа Николина Владимирова – председател на читалището, приключиха приветствията от страна на домакините. 
После беше дадена думата за приветствие и на гостите. С няколко встъпителни благодарствени слова започна приветствието на председателката на ПК „Младост” гр. Главиница – г-жа Гинка Цанкова. След своето изказване г-жа Цанкова подари от името на пенсионерите при ПК „Младост”, скромни подаръци за спомен на пенсионерите от ПК „Сокол”. Един от подаръците беше по-специален, тъй като носеше името „Коледна звезда”, а както вече се досещате, това беше цъфнало, живо цвете носещо това прекрасно име в красиво аранжирана саксия.
След тази кратка, но съществена церемония, комисията определи най–достойните участници в коледната изложба. Най-добрите от тях бяха наградени с предметни награди, а към всички останали участници бяха изказани сърдечни благодарности за тяхното усърдие и участие в коледната изложба. Наистина изложбата беше доста богата и разнообразна,в нея участваха от 7 до 77 годишни участници. Тук трябва да изкажем своята голяма благодарност и към най – малките участници в изложбата, това са учениците от първи до осми клас, от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Сокол, които участваха с прекрасни Коледни и Новогодишни картички,а по – малка част от тях с чудни картини също на тази тема.Това тяхно участие в тези изложби вече стана традиция,а наградата която те получават след изложбите, от организаторите е за всички участници и тя се състои от шоколадови лакомства които получават в знак на благодарност за тяхната прекрасна работа. 
Празникът продължи с вкусен и обилен обяд за всички домакини и гости. Празничната трапеза беше огласяна от прекрасна музика и песните на самодейни таланти. След обяда се извиха дълги и кръшни коледни хора в изпълнение на прочути български оркестри, а изиграни от талантливи танцьори. Не липсваше и жива музика в изпълнение на домакините. В кратките почивки, беше дадена думата на талантливи разказвачи, певци и музиканти. За всички присъстващи беше организирана томбола с много печалби.
....А щом накрая, нямаше болни и недоволни, да се надяваме, че гостуването на нашите приятели и съседи, ще да е било само на добро.



Няма коментари:

Публикуване на коментар