понеделник, 24 май 2021 г.

Силистренските туристи възобновиха дейността си - приеха гости от Варна

Среща в х. "Ален мак" в парк "Орехова гора" в Силистра - спомен и пример за приятелско общуване: колко малко ни трябва...в това отношение - възторжени гости - в случая от Варна - представители на Туристическо дружество "Черноморски простори" с председател Атанас Сивков - офицер от резерва, родом от село Окорш - автор и на книга за това будно населено място в Дуловско, и от Силистра - малка група представители на Туристическо дружество "Дочо Михайлов" с председател Виолета Атанасова.

За да докажат, че заедно могат да създадат запомнящо се общо дунавско-черноморско настроение, властвало в пролетната вечер в съботния предпразничен майски ден в навечерието на деня на образованието и културата - 24 май.
Посрещане - с дъхава домашна пита с шарена сол - само червеният килим липсваше, но туристите обикновено не придирят на обстановката, защото е важно отношението. А и още преди лятото светулки обикаляха, за да светяват благодарните очи на гости и домакини, доволни, че са преодолели - поне на този момент, епидемията, ограничила прояви и екскурзии с туристическа цел.
Варненци дойдоха в Силистренско, за да да двидят накуп всички музеи в района на Тутракан - мемориал гробницата в село Шуменци, музея на лодкостроенето и рибарската махала, в гарнитура с вечеря в панорамния ресторант в града. В Силистра - други туристически обекти, а за финал в програмата им бе оставен паметникът на генерал Колев в Добрич - 95 години след неговата пълководческа мисия, изпълнена достойно в битката за Добруджа през 1916 г.
Варненското дружество е оржанизатор на две уникални прояви - морски поход по крайбрежието на Черно море от Бяла до Варна - до този момент с 16 издания (спомен от преди десетина години - http://jordansilistra.blogspot.com/2012/07/blog-post_23.html), в който са у,частвали неведнъж и силистренци, и зимуване с обучение по оцеляване - на "Мальовица", също с добруджанско участие в индивидуален порядък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар