четвъртък, 4 май 2017 г.

„Ябълково-змейска приказка“ донесе 5 приза на ТС „Артистик“ Силистра




Театрално студио „Артистик“ при ОДК Силистра с ръководител Христо Христов, в действие от 3 години насам, завоюва специалната награда на журито и статуетката на XІІІ Младежки театрален фестивал „Бургаски изгреви 2017" с пиесата „Ябълково-змейска приказка“ от Румен Николов. Студиото спечели общо пет приза: статуетка на журито за №1; за актьорско майсторство, за екипна работа; за драматургия; за авторска музика на Бонка и Пламен Скорчелиеви; за технически сътрудник,музикално оформление на Иво Стойчев. Още за спектакъла: режисьор, хореограф и музикално оформление на Христо Христов; сценограф е Живка Ковачева, музикално оформление; сценични костюми от Адриана Мумджиева.

Пиесата е с участието на учениците Гергана Филипова, Филипова, Габриел Миленов Георгиев, Арсен Алцеков, Огнянов,Ванеса Мартинова, Миланова, Ивета Любомирова Атанасова, Николета Любомирова Атанасова,Лъчезар Кирилов Иванов, Християна Атанасова, Кристина Ивайлова Николаева, Иво Стойчев Димитров (музикален оформител). Всички те са от V до XII клас, и са представители на силистренските училища ОУ Ив. Вазов, ЕГ П. Яворов, ПМГ Св. Кл.Охридски, ПГСУАУ Ат. Буров.

За първи път на 24 и 25 април  т.г. Театрално студио Артистик участва в Национален театрален фестивал в гр. Бургас. Завоюваните  награди са заслужени за учебно-творческата си работа в ОДК като център за подкрепа на личностното развитие и изява на деца и ученици от община Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар